Türk Tabipler Birliği’nden Antalya uyarısı

Türk Tabipler Birliği’nden Antalya uyarısı
Türkiye’nin test yapmadan ziyaretçi kabul eden nadir ülkelerden olduğunu belirten Türk Tabipler Birliği, özellikle Antalya’daki vaka sayılarında patlama yaşanmasından endişe diyor.


Türk Tabipler Birliği, daha önce 40 binlerde seyreden günlük test sayısının 100 binin üzerine çıkmasının nedeninin turistlere yapılan testler olduğunu ileri sürdü.

Cumhuriyet gazetesinden Sibel Bahçetepe’ye konuşan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, günlük 100 binli rakamlarla ifade edilen testlerin yarısına yakının yurtdışı çıkışlarda yapılan testler olduğunu, düşünüldüğünü, ayrıca futbolcular, birtakım siyasi parti liderleri, grup başkanlıkları gibi yerlerde birtakım testlerin yapılmasının da yine bu rakamlar üzerinde etkili olabileceğini söyledi.

‘’Antalya’da vakaların patlayacağını düşünüyoruz’’

Prof. Adıyaman, şunları söyledi: “Türkiye havayolu ve denizyolu ile yurtdışından gelenlere test yapmayan nadir ülkelerden biri. Ancak Türkiye’den gidenlere test yapılıyor. Rusya’da Covid-19 salgını aldı başını gidiyor, binlerce Rus turist şu an Antalya’da. Antalya’da vakaların patlayacağını düşünüyoruz, belki de patladı. Almanya’ya testsiz gir bakalım girebiliyor musun? Türkiye çok büyük risk altında.”

Nursel Şahin: Turizm çalışanlarında vaka sayısı artıyor

Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin ise “Sağlık Bakanlığı bir yönetmelik hazırlamıştı, standartları oldukça yüksekti. Sonra işin içine Turizm Bakanlığı girdi, şimdi onların yönetmeliğine göre hareket ediliyor. Turizm beklentisi çok olduğu için biz Türkiye’ye gelen turistlerden test istemez hale geldik. Turistlerin havalimanında ve transfer aracında ateşleri ölçülüyormuş, onun dışında önlem yok. Ama Türkiye’den giderken Ruslar mutlaka son 48 saatlik PCR testi istiyormuş. Rusya’dan gelenlerde eğer ateş varsa ve şüphe varsa otellerde karantina odaları yapıldı, orada tutuluyor ve PCR testi yapılıyor” dedi.

Şahin, turizm sektörü çalışanlarında ciddi vaka artışlarının yaşandığını belirterek şöyle devam etti: “Mart ayındaki pikten daha fazla hastamız var. Bu hem iç hem dış turizm hareketliliği ile oldu. Antalya’da 300- 350 civarında yeni hasta tespit edildiği söyleniyor. Turizm alanındaki verilere hiç erişemiyoruz. Hem Ruslardan hem turizm işçilerinde yayılacak bu hastalık. ”

Kayıhan Pala: Özellikle Rusya gibi ülkeler...

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim üyesi ve TTB Covid-19 İzleme Kurulu üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala da “TTB olarak yurtdışına kapıların açılarak özellikle Rusya gibi hastalığın görülme sıklığının yüksek olduğu yerlerden insanlar kabul edilmesinin Türkiye için bir risk oluşturduğunu söylemiştik” dedi” dedi.



Bu Haber 01.09.2020 - 11:17:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Prag matik 05.09.2020 - 01:09

    Doktorların yaptığı yorumlara hiç bir zaman anlam veremem.Böbrek taşı düşürürsünüz doktora sorarsanız hala nasıl yaşadığımızı merak ettiğini söyler,kulak ağrısı İçin gidersiniz eklem ağrısı İçin ilaç verirler.Hipokrat yemini etmiş gerçekten mesleğini önce sağlık sonra para prensini ile yapanlara bir şey demiyorum ama ilaç firmalarının reçete yazan doktorlara neler bahşettiklerini çok iyi biliyoruz.Dünya sağlık örgütünde bazı enfeksiyonla ilgili bilirkişilerin domuz gribi sözüm ona salgınında rüşvetler aldığını ,işin çok ciddi bir olduğuna dair yönlendirmeler yapıldığını dün gibi hatırlıyoruz. Covid 19 ile ilgili hastalığın aslında genel nüfus oranına göre ne kadar sonradan olduğunu rakamlara baktığınızda görebiliyorsunuz.on gün önce elli bin testte bin vaka varken bugün yüzbin testte bin beşyüz vaka var.ve ortalığı yine panik havasına sürüklüyorlar.Doktor efendiler lütfen kafamızda canlanan sorulara tatmin edici cevaplar verin ki bizde komplo teorilerinin daha cazip düşüncelerine inanmayalım..Umarım covid e yakalanan ve ağır geçiren tüm hastalar biran önce sağlıklarına koşa sürede kavuşurlar...

  • Oliver Thiele 02.09.2020 - 09:22

    Evet, 3 kurus ciro ve 0 kar icin Turk Turizmciler hersey yapar Bravo

  • Aydın Küçükoğlu 01.09.2020 - 11:55

    Menfaatler yüzünden turizmciler para kazansın diye Euro dolar girsin diye Bizim sağlığımız hiçe sayıliyor Türk vatandaşına kazık satılan hoteller Ruslara bedava veriliyor ülkemize hastalığı yayacaklar denetim yok neden bütün dünyanın bize uyguladığını biz uygulamiyoruz türk insanının hayatı bu kadar mı değersiz

  • Hakan Atifi 01.09.2020 - 10:01

    Cumhuriyet gazetesinin hiçbir dediğine inanmıyorum Evet sıkıntı var yok değil ama abartıldığı kadar değil Çünkü hükümeti sevmedikleri için Propaganda yapıyorlar şimdi de buradan vurmaya çalışıyorlar Ama yemezler

  • Turhan Delceoğlu 01.09.2020 - 08:29

    Önceden nerede bu devlet derdik vatandaşın kuş kadar değeri yoktu şimdi devlet burada millet nerede, maske takmayan hafta sonu komşularla pikniğe mangal partisine giden deniz kenarında yan yana yiyip içen kaçak nişan düğün yapan toplu eğlence düzenleyen bizim yerli turist lere ne diyeceksiniz, deniz kenarında çekirdek çitleyen içtiği biranın şarabın şişesini kırıp suya atan yaşadığı ülke de değilde düşmanının ülkesinde gibii davranan vatandaşlara ne söyleyeceksiniz.??

  • Mustafa KARAGÖZ 01.09.2020 - 05:48

    TTB hep düşünüyor zaten. Başka bir katkısı varmı merak ediyorum

  • Sanane 01.09.2020 - 04:57

    Antalya ya bu hainliği yapanların Allah gani gani b. l. asını versin para için ülkemizi tehlikeye atan yöneticilerine. Bu salgın da kendilerine zarar gelen insanların iki tarafta da elleri yakalarında olacaktır. Bu vebalin altında kalacaklar ve kazandıkları paranın hayrını görmeyeceklerdir. .

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.