Bakanlık, bu yıl turizm eğitimi verdiği kişi sayısını açıkladı

Bakanlık, bu yıl turizm eğitimi verdiği kişi sayısını açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2019 yılı içinde konaklama ve yeme-içme sektörelerinde çalışan toplam 5 bin 113 kişiye turizm eğitimi verdiğini açıkladı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'usta öğreticileri' tarafından uygulamalı olarak verilen eğitimler kapsamında sektör çalışanları ön büro, yiyecek-içecek servisi, kat hizmetleri ve yiyecek üretimi konularında eğitimler aldı.

İşbaşı Eğitimi Kursları’, ‘Yöneticileri Eğitici Olarak Yetiştirme Kursları’, ‘Ev Pansiyonculuğu Eğitimi Kursları’ ile ‘Kişisel Gelişim Semineri’ başlıklarıyla düzenlenen programları başarıyla tamamlayanlar ise sertifikalarını almaya hak kazandı.

Bakanlık, bugüne kadar konaklama ve yeme içme işletmelerinde hizmet veren yüz on binin üzerinde sektör çalışanına mesleki turizm eğitimleri ve belgelendirme hizmeti sağladı.

Bu yılın ilk 11 ayında Ankara, Antalya, Aydın, Bartın, Çanakkale, Diyarbakır, İzmir, Muğla, Trabzon ve Van illerinde faaliyet gösteren turizm işletmelerinde eğitimlere devam eden Bakanlık; ayrıca Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile TBMM Destek Hizmetleri Birimlerinde çalışan personellere de işbaşı eğitimleri verdi.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te hizmet veren turizm sektörü çalışanlarına da eğitim verecek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı bu eğitimleri yıl sonuna kadar tamamlayacak.



Bu Haber 03.12.2019 - 09:36:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.