Turistin düşerek öldüğü otel 1,5 milyon TL tazminat ödeyecek

Turistin düşerek öldüğü otel 1,5 milyon TL tazminat ödeyecek

İstanbul’da bir otelde düzenlenen salsa partisinde otelin havalandırma boşluğuna düşerek yaşamını yitiren Yeni Zelandalı turistin davası sonuçlandı. Mahkeme, kusurlu bulduğu otele 1,6 milyon liraya yakın tazminat ödemeye mahkum etti.


2015 yılının eylül ayında İstanbul’daki Büyük Londra Otelin terasında düzenlenen salsa partisine katılan Yeni Zelanda vatandaşı Keshia Handa, otelin 20 metrelik havalandırma boşluğuna düşerek feci şekilde can vermişti.

Sözcü’de yer alan habere göre, tuvalet sırası beklerken havalandırma boşluğunu çevreleyen duvara oturan Keshia Handa, tadilatta olan havalandırma boşluğunu kapatan mazgalın, ince tellerle tutturulması nedeniyle çökmesi 20 metrelik boşluktan düşerek zemine çakıldı.

Olay sonrası otelin sahibi İbrahim Hüzmeli’ye 2 yıl hapis cezası verildi ve ve bu ceza 12 bin 100 lira adli para cezasına çevrildi. Yargıtay’ın cezayı yetersiz bulması üzerine yeniden yargılanan Hüzmeli bu sefer de 30 bin 250 TL para cezasına çarptırıldı.

Bunun üzerine genç kadının babası ve annesi Türk avukatları aracılığıyla İbrahim Hüzmeli’ye tazminat davası açtı. Bilirkişi raporunda yüzde 70 kusurlu bulunan Hüzmeli, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından tazminat ödemeye mahkum edildi.

Mahkeme Handa'nın anne ve babasına bir milyon 417 bin TL destekten yoksun kalma tazminatı ile 60 bin TL cenaze giderleri ödenmesine ve ellişer bin TL'den 100 bin TL de manevi tazminat ödenmesine karar verdi.



Bu Haber 11.07.2023 - 11:15:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.