Rus turistlere mayısta Türkiye tatili uçak biletinden daha ucuz
Rusya’da tur operatörlerinin tekliflerini inceleyen araştırmaya göre mayıs ayında en uygun fiyatlı deniz tatili rotaları Mısır ve Türkiye oldu. Bazı paket turların, yalnızca uçak bileti fiyatından bile daha ucuz olduğu belirtildi.

Turizm Güncel – Dış Haberler
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) tarafından yapılan fiyat araştırması, mayıs ayında deniz tatili planlayan turistler için en ekonomik destinasyonların Mısır ve Türkiye olduğunu ortaya koydu. Tur operatörlerinin tekliflerini kapsayan incelemeye göre Tayland, Vietnam ve Çin’in Hainan Adası da uygun fiyatlı sahil tatili seçenekleri arasında yer aldı.
Araştırmada, bazı durumlarda uçak bileti ile konaklamayı içeren paket turların, yalnızca uçak bileti almaktan daha hesaplı olduğu vurgulandı. Örneğin Mısır’da her şey dahil konseptli ve direkt uçuşlu iki kişilik tatil paketleri 90 bin rubleden başlarken, aynı tarihler için Moskova-Şarm El-Şeyh uçak biletlerinin yaklaşık 87 bin rubleye ulaştığı belirtildi.
Mısır, listede en uygun fiyatlı destinasyon olarak öne çıktı. Mayıs ayında 4 yıldızlı otellerde iki kişilik 6 ila 10 gecelik tatillerin fiyatlarının 90 bin ruble ile 115 bin ruble arasında değiştiği aktarıldı. 5 yıldızlı otellerde ise 10 gecelik tatillerin yaklaşık 113 bin rubleden başladığı ifade edildi.
Türkiye’de ise mayıs ayında 4 yıldızlı otellerde her şey dahil konseptte 9 gecelik tatillerin iki kişi için yaklaşık 97 bin rubleden başladığı kaydedildi. Fiyatların tesis ve bölgeye göre 127 bin rubleye kadar çıktığı, daha gerçekçi tatil bütçesinin ise 120-130 bin ruble seviyesinde olduğu belirtildi.
Tayland ve Vietnam’ın mayıs ayında benzer fiyat aralığında bulunduğu ifade edilirken, iki kişilik paket turların yaklaşık 116 bin rubleden başladığı bildirildi. Tayland’da 4 yıldızlı otellerde 6 ila 9 gecelik tatillerin 116 bin ila 120 bin ruble arasında değiştiği, Vietnam’da ise 7 ila 10 gecelik tatillerin 117 bin rubleden başlayıp 203 bin rubleye kadar yükseldiği aktarıldı.
Çin’in Hainan Adası’nın ise Tayland ve Vietnam’a kıyasla biraz daha pahalı olduğu belirtildi. Mayıs ayında direkt uçuş ve kahvaltı dahil 4 yıldızlı otellerde iki kişilik 7 ila 9 gecelik tatillerin yaklaşık 120 bin rubleden başladığı, fiyatların 130 bin ruble seviyesine kadar çıktığı ifade edildi.
Araştırmaya göre mayıs ayının en uygun fiyatlı beş sahil destinasyonu Mısır, Türkiye, Tayland, Vietnam ve Çin’in Hainan Adası oldu.
İlgili Haberler

TÜROB Başkanı Eresin'den sektörle ilgili dikkat çeken sözler: Sorun doluluk değil karlılık
TÜROB'un aylık bilgilendirme toplantısı İstanbul'da yapıldı. TÜROB Başkanı Müberra Eresin, doluluk oranlarının geçen yılın üzerinde olduğunu belirtirken; sektördeki asıl sorunun karlılık olduğunu söyledi.

TUI Airline 25 yeni rotayı yaz programına ekledi
TUI Airline, 2027 yaz dönemine ilişkin uçuş programını açıkladı. Kapasitenin 2027’de yüzde 4,6 oranında artması beklenirken, yeni program kapsamında Avrupa genelinde 25 yeni rota açılacak.

Rus turistler en çok parayı Türkiye'de harcadı! ATOR verileri açıkladı
Rus turistlerin 2026 yılı Mayıs-Eylül dönemi arasında satın aldığı en pahalı turlar açıklandı. ATOR tarafından açıklanan verilere göre 10 kişilik aralarında 2 de çocuğun bulunduğu grubun Antalya’da yaptığı 27 gece konaklamalı tur, uçuş dahil 30 milyon 375 bin ruble (yaklaşık 365 bin dolar) tuttu.



%20(2).gif)

