TUI ve Schauinsland data hırsızı RTK ile yollarını ayırdı

TUI ve Schauinsland data hırsızı RTK ile yollarını ayırdı
TUI Grubu ve Schauinsland Reisen, diğer seyahat acentelerine ve tur operatörlerine ait verileri FTI ile paylaşan seyahat acente zinciri RTK ile yollarını ayırdı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Almanya seyahat sektörünü derinden sarsan "Data Skandalı" ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. TUI Grubu, diğer tur operatörlerine ait satış, fiyat ve kampanya bilgilerini FTI ile paylaştığı ortaya çıkan seyahat acente zinciri RTK'nın en büyük bileşenini oluşturduğu QTA ile (Quality Travel Alliance) ile yollarını ayırdı.

TUI RTK hisselerini sattı, TTS hisselerini devraldı

Şirket, TUI Travel Star (TTS) acente zincirindeki tüm RTK hisselerini devraldı. TUI ayrıca, RTK ile arasındaki hissedarlık bağlarını da sonlandırıyor. Buna göre şirket, RTK bünyesinde bulunan operatör RT-Reisen'deki yüzde 25,1'lik hissesini RT/Raiffeisen Touristik Group'a (RTG) sattı. TUI Travel Star ofislerinin tamamı TUI'de kalırken, Federal Kartel Ofisi'nin onayına tabi olmak kaydıyla RTK'nin elindeki yüzde 50'lik TTS hisselerini de devralıyor.

RTK toplam 1250 acente kaybetti

TUI'nin TTS'in tüm hisselerini alarak RTK'den ayırması RTK'nin 350 satış ofisi kaybetmesine neden olacak. Bu da RTK'nin pazardaki gücünün zayıflamasına neden olacak.  

Benzer bir süreç Schauinsland Reisen ile de yaşandı. Acente grubu Alpha'daki RTK'ye ait yüzde 50 hisseyi alan Schauinsland Reisen, 900 satış ofisinin tek sahibi durumuna geldi. Böylede RTK, data skandalı nedeniyle tam 1250 satış ofisini kaybetmiş oldu.


Bu Haber 31.08.2023 - 11:13:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.