TUI, Türkiye ile ilgili konuştu, pilot proje önerdi

TUI, Türkiye ile ilgili konuştu, pilot proje önerdi
TUI CEO'su Fritz Joussen, Türkiye'ye dönük seyahat kısıtlamalarının turizm bölgeleri için kaldırılması gerektiğini söyledi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, Türkiye'ye dönük seyahat yasakları ile ilgili çıklama yaptı. Rheinische Post gazetesine konuşan TUI CEO'su Fritz Joussen, Türkiye'nin Akdeniz bölgesindeki turizm bölgelerinin genel seyahat kısıtlamasından muaf tutulması gerektiğini söyledi. Joussen, ''Pragmatik bir yaklaşımı savunuyoruz. Çünkü Türkiye'nin Akdeniz bölgesindeki tatil bölgeleri güvenlik ve kalite anlamında yüksek standartlara sahip. Almanya, bir pilot proje kapsamında bu destinasyonlara dönük seyahat uyarısını kaldırmalı.'' dedi.

Büyük ölçekli otellerle pilot proje önerisi

Pilot projeden şehirleri değil büyük ölçekli otelleri kast ettiğini kaydeden Joussen, Mallorca'daki yasağın da benzer çekilde kademeli olarak kalktığını açıkladı. TUI, Mallorca'da turizmi birkaç bin turistin dahil olduğu pilot proje ile başlatmıştı.

''Yeni bir devlet kredisi için başvurabiliriz''

Fritz Joussen, Covid-19 krizi nedeniyle devletten 1.8 milyar euro destek alan TUI'nin yeni bir devlet kredisi için başvuruda bulunmayı gözardı etmediğini belirtti. Joussen, ''Seyahat pazarındaki gelişmelere bağlı olarak, yeni bir devlet kredisi isteyebiliriz veya istemek zorunda kalabiliriz. 2021 yılında yeniden karlı hale gelmeyi umut ediyoruz. Bu mali yılda TUI, mutlak mali disipline ve likiditeye odaklanıyor. Şu anda Almanya'da geçtiğimiz yılın hacminin yüzde 30'una ulaştık. Covid-19 nedeniyle nisan, mayı ve haziran ayında iptal edilen seyahatlerin yüzde 95'i müşteriye geri ödeniyor. Çok sayıda müşteri de iade yerine tatilini ileri tarihe öteliyor.'' dedi.



Bu Haber 25.07.2020 - 14:38:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.