TUI CEO’su da ‘Avrupa içi turizm’ dedi

TUI CEO’su da ‘Avrupa içi turizm’ dedi

TUI CEO'su Fritz Joussen, AB üyesi ülkelerden ‘Avrupa içi turizm’ için yol haritası hazırlamalarını talep etti.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Avrupa ülkelerinde yaşayan insanların bu yaz yurt dışında tatile gidip gidemeyeceği hala belirsizliğini korurken, Avrupa'nın en büyük tur operatörü TUI'nin CEO'su Fritz Joussen, bu yıl tatile çıkılabilmesi için üye ülkelerin yol haritası hazırlaması gerektiğini açıkladı.

Joussen de ‘AB içi turizm’ dedi.

AB üyesi ülkelerin birlik içinde yapılacak turizm için açık bir yol haritası hazırlaması gerektiğine işaret eden Fritz Joussen, bu yol haritasının Covid-19'la mücadelede başarı gösteren ülkelere dönük seyahatlerin başlamasına yardımcı olacağını ifade etti. Joussen; Yunanistan, Kıbrıs, Portekiz ve Balear Adaları'nın, seyahatlerin başlayabileceği muhtemel destinasyonlar olduğunu kaydetti.

Evde tatil tek seçenek olmamalı

Evde tatil yapmanın Avrupalılar için tek seçenek olmaması gerektiğini savunan Joussen, 2021 rezervasyonlarının ise iyi seviyede olduğunu söyledi. Joussen, ''Mevcut durumda tatile gitmek imkan dahilinde olmasa da, rezervasyon sistemimizde trafik durumu geçen yılın yüzde 90'ı seviyesinde. 2021 rezervasyonları da iyi seviyede gidiyor.'' dedi.

2020’de tatiller mümkün kılınmalı

Krizden çıkılması gerektiğini belirten TUI CEO'su, ''Avrupa içi turizm konusunda açık bir perspektife ihtiyaç var. AB ve üye ülkeler, birlik içi turizm konusunda bir yol haritası hazırlamalı ve 2020'de tatilleri mümkün kılmalıdır. Bu yol haritası; Yunanistan, Kıbrıs, Portekiz, Balear Adaları, Avusturya veya Bulgaristan gibi destinasyonların Avrupalı turiste açılmasını içermelidir. '' şeklinde konuştu.

NOT: AB içi turizm bir süredir birlik içinde tartışılıyor. Geçtiğimiz pazartesi günü tele konferansta bir araya gelen AB Turizm Bakanları, birlik içinde turizmin mümkün kılınması konusunda ortak görüşler dile getirmişti. Bu kapsamda, sağlık belgesi alan (Covid-19 pasaportu) Avrupa vatandaşlarının, AB içinde oluşturulacak turizm koridorlarında seyahat etmesi fikrine sıcak bakılmıştı.



Bu Haber 04.05.2020 - 09:10:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Nurullah Kılıç 04.05.2020 - 11:34

    Türkiye neden yok bu listede

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.