TUI operasyonlarının büyük bölümünü durdurdu

TUI operasyonlarının büyük bölümünü durdurdu
Dünyanın en büyük seyahat grubu TUI, koronavirüs nedeniyle operasyonlarının büyük bölümünü durdurdu.

TurizmGüncel – Dış Haberler

TUI Travel, koronavirüs salgını nedeniyle operasyonlarının büyük bölümünü durdurduğunu açıkladı. Yapılan açıklamda, ''TUI Group, koronavirüs salgını nedeniyle, ikinci bir karara kadar operasyonlarının büyük çoğunluğunu durdurdu'' denildi.

Operasyonların askıya alınmasının hükümetin yönergelerine göre yapıldığı kaydedilen açıklamada, söz konusu kararın paket ve kruvaziyer turları ile otel operasyonlarını kapsadığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında, ''Operasyonları geçici olarak askıya alma kararı, yeni koronavirüsün (KOVID-19) etkilerini sınırlandırmak için mücadele eden hükümetlere katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.'' ifadeleri kullanıldı.

FTI ve Alltours da durdurdu

Öte taraftan, Almanya'nın önde gelen diğer iki tur operatörü FTI ve Alttours da operasynlarını durdurdu. TUI ve Altourss 27 Mart'a kadar operasyonlara ara verirken, FTI mart sonuna kadar dükkanı kapattı.



Bu Haber 16.03.2020 - 12:13:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Duran kurt 22.03.2020 - 12:17

    Kimseyi cikarmadi ama askıya alarak çoğu çalışanını mağdur birakti o kadar büyük bir firmanın personelini ucrete tabi tutmaları gerekiyordu , yine ceplerini düşündüler .

  • Mehmet Can 16.03.2020 - 02:01

    Yapılan aksiyonlar anlık ve süreci iyi idare eden bir TUI var. Yaklaşık 1 buçuk ay sonra koronavirüs ve siyasi etkiler arındırıldığında TUI yeniden büyük atılım gerçekleştirecektir. Bu süreçte mevcut pazarı canlı tutarak ve en önemlisi personel çıkartmadan kadrosunu kemikleştirerek diğer şirketlere rol model oluşturmaktadır.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.