TUI 2020 sezonunu gözden çıkardı mı?

TUI 2020 sezonunu gözden çıkardı mı?

2019 yılı cirosu yaklaşık 19 milyar euro (133 milyar TL) olan Alman seyahat devi TUI, koronavirüs krizi nedeniyle bir takım 'önlemler' aldığını duyurdu. Çalışanların maaşında kesintiye giden şirket, 'artık gerek kalmadı' diyerek mevsimlik çalışan ve kabin ekibi alımını da iptal etti.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Dünyanın en büyük seyahat grubu TUI, çalışanların çalışma saatlerini ve maşlarını düşüreceğini açıkladı. Buna göre şirket, yüzde 50 daha az çalışması uygun görülen personelin maaşında yüzde 50 kesintiye gidecek. Yüzde 30 daha az çalışması öngörülen personele ise maaşının ve mesai ücretlerinin yüzde 30'luk kısmı ödenmeyecek.

Uygulama 1 Nisan'da yürürlüğe girecek

Uygulamanın 1 Nisan'dan itibaren yürürlüğe gireceği ve hem İrlanda hem de Birleşik Krallık'ta çalışan yönetim kurulu üyelerini ve müdürleri de kapsayacağı açıklandı. Uygulamanın, şu aşamada satış mağazaları ile iletişim bölümünde çalışanları kapsamadığı kaydedildi.

''Kabin görevlilerine ve mevsimlik çalışanlara artık gerek kalmadı''

Alınan önlemlerin aylık olarak gözden geçirileceğini belirten TUI, yaz operasyonları için yapılan planlamalar çerçevesinde işe alınması planlanan kabin görevlilerine ve mevsimlik çalışanlara da artık gerek kalmadığını açıkladı.

''Benzeri görülmemiş belirsizlik...''

TUI'nin İrlanda ve Birleşik Krallık Müdürü Andrew Flintham, ''Seyahat sektörü benzeri görülmemiş bir baskı ile karşı karşıya. Müşteriyi yaptığımız işin merkezine koymaya devam edecek ve bizimle yeniden yeniden seyahat etmeye hazır olduklarında en iyi pozisyonda olacağız. Bu nedenle, bu zor maliyet kararlarını almak ve benzeri görülmemiş belirsizlik ortamında çalışanlarımızı da düşünmek zorundaydık.'' dedi.



Bu Haber 20.03.2020 - 11:09:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.