THY eylül ayında 8 bin 536 rötar yaptı

THY eylül ayında 8 bin 536 rötar yaptı

Avrupa’da en çok gecikme yaşanan havalimanı ve hava yolu şirketleri belli oldu.


Uçuş takip ve veri şirketi RadarBox eylül ayında en çok gecikmeli uçuş kaydeden havalimanı ve hava yolu şirketlerini açıkladı.  Türkiye’nin bayrak taşıyıcı hava yolu Türk Hava Yollarının en çok gecikmeli uçuş yaşanan hava yolları listesinde yer alması dikkat çekti.

HaberAero’da yer alan habere göre, Amsterdam Schiphol 6 bin 58 gecikmeli uçuşla eylül ayında liderliği elinde bulundurdu. Schiphol’ü 5 bin 52 gecikmeyle Londra Heathrow takip ederken Air France’ın merkezi konumundaki Paris Charles De Gaulle 4 bin 477 gecikmeyle üçüncü sırada yer aldı.  Onu 4 bin 360 gecikme sayısıyla bu yaza grevleriyle damga vuran Lufthansa’nın merkezi Frankfurt Havalimanı ve 3 bin 804 gecikmeyle bir diğer Londra havalimanı olan Gatwick Havalimanı takip etti.

THY üçüncü sırada

Özellikle uçuş sayısı en fazla olan havayolları en çok gecikme ve iptallere imza attı. Ryanair 28 bin 25 gecikme ilk sırada yer alırken onu 10 bin 365 gecikmeyle bir diğer düşük bütçeli havayolu EasyJet, 8 bin 536 gecikme yaşayan Türk Hava Yolları, 6 bin 306 gecikme yaşayan Lufthansa ve 5 bin 979 gecikme yaşayan British Airways takip etti.



Bu Haber 14.10.2022 - 10:54:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.