Adalet için 380 kilometre yürüdü

Adalet için 380 kilometre yürüdü

İflas eden Thomas Cook'un Rachel Murrel isimli eski çalışanı, işini kaybedenlerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek için İngiltere'nin Devon kentinden başkent Londra'daki Westminster'a kadar 200 mil (320 kilometre) adalet yürüyüşü yaptı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Thomas Cook'un iflasına ilişkin daha derin bir soruşturma talep eden bir mektupla cuma günü Downing Street'e ulaşan Murrel, mektubunda iflas sürecinde 9 bin çalışana bilgilendirmede bulunulmadığı belirtilerek, iflasla ilgili derinlemesine bir adli soruşturma yürütülmesini talep etti. Murrel, ''İşletmenin yöneticilere yüksek bonuslar ödemesi tuhaf. Bundan daha tuhaf olansa, Alman hükümeti tarafından kurtarılan Condor'un kabin görevlilerine Thomas Cook'un eski hatlarında çalışmayı teklif etmesi.'' ifadelerine yer verdi.

Rachel Murrel, yüzlerce Thomas Cook çalışanının İngiliz Parlamentosu önünde yaptığı ''yöneticiler aldıkları bonusları geri versin, Thomas Cook çalışanlarının paraları ödensin'' talebiyle düzenlediği eylemin yapıldığı gün yürüyüşünü sonlandırdı.

Thomas Cook’a ait hava yolu şirketlerinde çalışan kabin görevlilerinin çoğunluğunu temsil eden sendika ise, karlı bir şekilde faaliyet gösteren hava yolu şirketlerinin İspanya, İskandinavya ve Almanya’da kurtarılırken İngiltere’de iflasına izin verilmesinden dolayı hükümeti suçladı.

Rachell Murrel



Bu Haber 07.10.2019 - 09:21:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.