Sunexpress CEO'suna şok suçlama: 12 yıl boyunca gizli kasa tuttu

Sunexpress CEO'suna şok suçlama: 12 yıl boyunca gizli kasa tuttu
Der Spiegel Dergisi, geçtiğimiz mart ayının sonunda, şaşırtıcı bir şekilde görevini Jan Albrecht’e devrettiği açıklanan SunExpress’in 15 yıllık CEO'su Paul Schwaiger hakkında şok bir iddia ortaya attı.


Der Spiegel Dergisi, THY ile Lufthansa’nın ortak olduğu hava yolu şirketi SunExpress’in CEO’su Paul Schwaiger’in 12 yıl boyunca “gizli kasa” tuttuğunu belirtti.

12 YIL SÜREYLE GİZLİ KASA 
 
Dergi, 2000 ile 2012 yılları arasında şirket bünyesinde bir “gizli kasa” saptandığını belirterek, bu kasa üzerinden yasadışı ödemeler gerçekleştirildiğini aktardı ve gizli kasanın yapılan bir ihbar sonrasında kapatıldığını belirtti. Bu gizli kasadan, bir şirket çalışanına, maaşının yanı sıra yaklaşık 50 bin Euro ödendiği, ayrıca İzmir’deki Alman Lisesi için 150 bin euroluk sponsorluk sözü verildiği ifade edildi.

Der Spiegel’in sorularını yanıtlayan Lufthansa Sözcüsü, gelişmelerin doğru olduğunu belirtirken ayrıntı vermedi. Sözcü, Sun Express’in kendi kendisini ihbar ederek 12 yılın üç yılındaki kaynağı belirsiz gelirleri vergilendirdiğini de sözlerine ekledi.
 


Bu Haber 16.05.2015 - 09:32:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.