Songül Göktaş Rosati: Otelcilerin işi zor ama üstesinden gelinebilir

Songül Göktaş Rosati: Otelcilerin işi zor ama üstesinden gelinebilir

Bentour Almanya Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati, 2022 sezonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Bentour Almanya Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati, 2022 sezonu ve Bentour'un beklentileri ile ilgili Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye değerlendirmelerde bulundu.

“Pazar çeşitliliği sağlayan oteller üstesinden gelebilir”

Pazar çeşitliliği sağlayan otellerin Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle işlerinin kolay olmadığını belirten Rosati, ancak bu otellerin sorunun üstesinden gelinebileceğini kaydetti.

“Ağırlıklı Rusya-Ukrayna ile çalışan oteller için zor bir yıl olacak”

Songül Göktaş Rosati, Fvw'nin, "Rusya-Ukrayna savaşı insani felaketin yanında Türkiye için ağır ekonomik sonuçlar ortaya çıkardı. Türkiye'nin en iyi kaynak pazarları Rusya ve Ukrayna çöküyor. Türkiye'deki turizm merkezlerinde durum nasıl?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Almanca konuşulan pazarlarla Rusya ve Ukrayna Ukrayna pazarları Türk turizmi için çok önemli. Ancak genel resme bakıldığında bu yıl seyahatlere daha fazla talep olacağı için sektörde temkinli bir iyimserlik var. Daha önce pazar çeşitliliği sağlayan otellerin işi zor olsa da, kesinlikle üstesinden gelinebilir. Ancak kontenjanlarının tamamını ya da büyük bölümünü Rusya ve Ukrayna pazarlarına ayıran oteller için zor bir yıl olacak."

“Pek çok otelciden ortak pazarlama ve iş birliği teklifi alıyoruz”

Otel partnerlerinizde ne tür sinyaller alıyorsunuz?

Turizm sektörünün 2022 sezonunda büyüyeceğine dair ortak bir kanaat var. Pek çok otelciden, geçmişte etkilenen kaynak pazarlar için ortak pazarlama ve iş birliği talepleri alıyoruz.

Otelcinin maliyetinde büyük artışlar oldu

Otelciler fiyatların düşeceğine dair endişe yaşıyor mu?

Şu anda yaz sezonunda fiyatların düşeceğine ilişkin bir varsayımda bulunulamaz. Çünkü enerji ve gıda fiyatları ile enflasyondaki artış dövizdeki artışın çok üstünde ve dövizdeki artış bunları telafi edemez. Ayrıca Batı Avrupa pazarlarından Türkiye'ye dönük ciddi bir talep var.

“Ukrayna savaşı Türkiye talebinde belirleyici rol oynamıyor”

Rezervasyon yapma konsunda bir isteksizlik yok yani?

Türkiye bu yıl Almanya pazarında en çok tercih edilen ilk 3 destinasyon arasında ve iyi rezervasyon alıyor. Bentour olarak şu anda 2019 rezervasyon oranlarının üzerindeyiz. İnsanlar yeniden seyahat etmek istiyor ve beklentileri yüksek. Seyahat acenteleri ile yaptığımız görüşmelerde, Türkiye tercihinde Ukrayna'daki savaşın belirleyici bir rol oynamadığını tespit ettik.

Senenin başında Türkiye'deki otellerde oda bulunamayacağı söyleniyordu?

İyi otellerde boş oda kalmayacak. Çünkü bu oteller pazar çeşitliliği sağlamış durumda. Ancak Türkiye'de büyük bir yatak kapasitesi ve bu nedenle ciddi bir yatak sorunu yaşanacağını düşünmüyorum.

Türk Turizm Bakanlığı Rusya'dan gelişleri devam ettirmek için bir dizi önlem alıyor. Bu durum Avrupa'daki kaynak pazarları etkiler mi?

Hayır, bunun Avrupa pazarları üzerinde önemli etkisinin olacağını düşünmüyorum.

“30’dan fazla şehirde roadshow yaptık”

Bentour satış kanallarına dönük tekliflerinde değişime gidecek mi?

Geçtiğimiz geride bıraktığımız iki yılda komisyon, likiditenin güvence alınması, esnek seçenekler ve çeşitli önlemlerle güvenilir partner olduğunu kanıtladı. Mart başından bu yana, müşterilerin ve seyahat acentelerinin değişen ihtiyaçlarını karşılamak için için 30'dan fazla şehirde roadshow yaptık. Bu yılda düzenlediğimiz info turlarla seyahat acentelerine destek oluyoruz. Ortaklarımıza çok güzel avantajlar sunan yeni ortak program başlattık.



Bu Haber 20.04.2022 - 11:38:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.