Songül Göktaş Rosati açıkladı: İşte Bentour’un 3 ayaklı 2022 planı

Songül Göktaş Rosati açıkladı: İşte Bentour’un 3 ayaklı 2022 planı
Bentour Almanya Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati, Almanya pazarının 2021’deki performasını ve 2022 beklentilerini TurizmGüncel’e anlattı.


TurizmGüncel

Bentour-Almanya Genel Müdürü Songül Göktaş-Rosati, 2021 sezonunun beklentileri doğrultusunda gittiğini belirtti.

“Bentour açısınsan pozitif bir yıldı”

Yılın ilk yarısında açılma ve kapanmaların olduğunu, bu nedenle insanların temkinli davrandığını kaydeden Rosati, “Bu kadar olumsuzluğa rağmen 2021 Bentour açısından pozitif geçti. Geçtiğimiz yıllarda pazarlamaya ve acente partnerlerimize yaptığımız yatırımlar bu yıl kendini gösterdi. Geçtiğimiz yıl seyahatleri devam ettirdik, acentelerimize destek olduk ve piyasaya yeni ürünler sunduk.” ifadelerini kullandı.

“Yüzde 50 artışla 110 bin yolcuya hizmet verdik”

2021 yılında 2020’nin yüzde 50 üzerine çıktıklarını belirten Songül Göktaş-Rosati, “Geçen sene 74 bin kişi tatile götürmüştük. Bu sene sayıyı 110 bine çıkardık. Bentour olarak olmazsa olmazımız karlı satmak. Hiçbir zaman zararına satış yapmadık.” dedi.

Rosati, 2021 sezonunda almanya sezonunda fiyatların artıp artmadığı şeklindeki soruya ise, “Fiyatlar genelde sabit kaldı. Ancak insanlar üst kategorilerdeki odalara veya otellere yöneldiği için harcamalar arttı.” yanıtını verdi.

“Almanya’da ekimde talep vardı, otellerde ve uçaklarda yer bulunmadı”

Ekim ayında Almanya’dan Türkiye’ye dönük güçlü bir talep olduğunu, ancak uçaklarda ve otellerde yer bulunamadığı için talebin karşılanamadığını belirten Bentour Almanya Müdürü, İngiltere’nin açılmasıyla birlikte otellerin kapasitelerini İngiltere pazarına açtığını, bu nedenle Alman misafirlerin otellerde ve uçaklarda yer bulamadığını kaydetti.

“Son dakika eğilimi 2022’de de devam edecek1”

Yaşanabilecek belirsizlikler nedeniyle misafirlerin rezervasyonlarını hareketten 8-10 hafta önce yaptığını ve bu eğilimin 2022’de de devam edebileceğine işaret eden Bentour-Almanya Genel Müdürü Songül Göktaş-Rosati, bunu aşmak için küçük bedellerle iptal ve değişiklik seçenekleri sağlayan esnek tarifeyi hayata geçirdiklerini anımsattı.

Türkiye ilk 3’te

Almanya pazarının 2021’de de yüzde 70 daraldığına işaret eden Rosati, Türkiye’nin İspanya ve Yunanistan ile birlikte en çok satan üç destinasyon olduğunu açıkladı. Rosati, bu başarıda Türkiye’deki güvenli turizm uygulamasının ve fiyat-kalite dengesinin temel rol oynadığına vurgu yaptı.

Bentour’un 2022 sezonuna iddialı hazırlandığını belirten Songül Göktaş-Rosati, şu bilgileri paylaştı:

2022 için 3 aşamalı plan

“2022 yılında 2019 sezonunun üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Bu planın 3 sac ayağı var.

Daha fazla kapasitesi

Birincisi, Bentour olarak SunExpress, Corendon ve THY’den 2022 yılı için daha fazla kapasite aldık. Otel yelpazemizi genişlettik. Ayrıca İstanbul destinasyonunda da büyümek istiyoruz.

Kruvaziyeri turunu da içeren İstanbul paket turları

İkincisi Costa Cruises ile iş birliğine gittik. Costa, gelecek yıldan itibaren İstanbul’a bir gemi koyuyor. Bu gemi İstanbul girişli ve çıkışlı turlar yapacak. Biz de İstanbul paket turlarımıza kruvaziyer turlarını dahil ettik. Almanya’dan gelecek olan misafirler 3 gün İstanbul’u gezecek, 4’üncü gün Costa’nın gemisi ile tura çıkacak. Bentour buradan da büyük bir kapasite yakalayacak. Bunun yanında mavi yolculukları da büyütüyoruz.

Daha iyi servis ve hizmet

Üçüncü olarak ise daha iyi servis ve hizmet vereceğiz. Şu anda havalimanında uyguladığımız ‘premium servis’ gibi uygulamaları genişleteceğiz. Seyahat acentelerine en iyi komisyonu veriyoruz. Almanya’da kurulan seyahat garanti fonuna ilk dahil olan şirketiz. Ayrıca seyahat acentelerinin çok sevdiği ve kullanımı daha kolay olan PeakWork platformu ile çalışmaya başlıyoruz. Rezervasyon sistemi yelpazemiz de büyüyor.”



Bu Haber 02.11.2021 - 20:37:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.