Soçi-Trabzon feribot seferleri yeniden başlıyor ama...

Soçi-Trabzon feribot seferleri yeniden başlıyor ama...

Rusya'nın Soçi kenti otoriteleri, Soçi ile Trabzon ve Samsun arasındaki feribot seferlerinin 2019 yılının mayıs ayında yeniden başlayacağını duyurdu. Ancak seyahat uzmanları, Türklerin vizesiz Rusya'ya girememesi, Soçi'ye tatile gidenlerin pasaportlarının yanlarında bulunmaması be feribotların fiziki koşullarından dolayı ciddi bir talep almanın zor olduğu görüşünde.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Bu yılın mayıs ayında Soçi ile Trabzon ve Samsun arasında yük ve turizm amaçlı feribot seferleri yeniden başlayacak. Soçi'de tatil yapan Ruslarla Soçi'yi gezmek isteyen Türklerin ilgi göstermesi beklenen seferlerin haftada iki defa yapılacağı açıklandı.

TASS haber ajansında yer alan habere göre Soçi otoriteleri, başlayacak seferlerle hem Türkiye'den hem de Gürcistan'dan ziyaretçi çekmeyi hedefliyor.

''RUS TURİSTLRİN İLGİSİNİ ÇEKEBİLİR''

Başlatılacak feribot seferlerinin Soçi'ye tatile giden Rusların kısa süreli Türkiye turu yaptıracak çekici bir uygulama olduğunu belirten tur operatörleri Trabzon'un sadece bir liman şehri olarak değil aynı zamanda sahip olduğunu tarihi değerler açısından da Rus turistlerin ilgisini çekebileceğini belirtiyor.

Tur operatörü Alean, uygun fiyatlarla düzenlenecek günübirlik Trabzon turlarının sadece Soçi'ye tatile gelen Ruslar arasında değil, Soçi'de yaşayan insanlar arasında da ilgi göreceğini açıkladı.

DAHA ÖNCE DENENDİ

Bir diğer tur operatörü Dolphin'in genel müdürü Sergey Romashkin ise, Soçi'ye gelen Rusların genelde yanlarında pasaportlarını getirmediğini, bu nedenle Türkiye'ye giremeyeceklerini belirtiyor. Romashkin ayrıca, daha önce bu turların haftada 2-4 sefer olarak denendiğini ve turistlerin pek ilgi göstermediğini belirterek, ''Türkiye-Rusya arasında mal nakli için kullanılan bu feribotların fiziki koşulları da turist taşımaya uygun değil.'' dedi.

TÜRKLER VE GÜRCÜLER RUSYA'YA VİZESİZ GİREMİYOR

Diğer taraftan uzmanlar, Türklerin ve Gürcistanlıların Rusya'ya seyahat edebilmek için vizeye ihtiyaç duyduğunu belirterek, ''Rusya vizesi 80 euro. Bu ücret, neredeyse feribot ücretine denk geliyor.'' diyerek Türkiye'den ve Gürcistan'dan ziyaretçi almanın zorluğuna dikkat çekiyorlar.



Bu Haber 30.01.2019 - 10:41:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.