Serdar Sarıl, 8 oteli bulunan turizm kompleksinin koordinatörü oldu

Serdar Sarıl, 8 oteli bulunan turizm kompleksinin koordinatörü oldu
Özbekistan’ın Semerkant kentinde hayata geçirilen Silk Road Samarkand’ın genel koordinatörlüğüne Serdar Sarıl getirildi.

Turizm Güncel 

Özbekistan’ın Semerkant şehrinde inşa edilen ve içinde toplam 3 bin yataklı 8 otel, 14 villa, sokaklar, alışveriş alanları, restoranlar, tarihi şehir, welness salonları, eğlence mekanları, parklar, devasa kongre merkezleri ve su sporları alanları bulunan Silk Road Samarkand (Semerkant İpek Yolu) turizm kompleksinin genel koordinatörlüğünü Türk turizm profesyoneli Serdar Sarıl üstlendi. 

Samarkand Silk Road

260 hektar alan üzerine kurulan ve havalimanına 15 kilometre mesafede bulunan tesise ait 28 bin metrekarelik kongre merkezinde kapasitesileri 18 kişi ile 3 bin kişi arasında değişen 18 farklı salon bulunuyor. 

Samarkand Silk Road

Yine kompleks bünyesinde Semerkand’ın geleneksel mimarisi ile 11 hektar alan üzerine inşa edilmiş Ebedi Şehir (Eternal City) isimli bir bölüm bulunuyor. İçinde zanaatkaralara ait dükkanların, eski kitapların, şehir pavyonlarının, ulusal yemeklerin pişirildiği restoranların bulunduğu; sokak gösterilerinin yapıldığı Ebedi Şehir, Özbek halkının tarihinin ve geleneklerinin yaşatıldığı, antik dönemin izlerini taşıyan bir yapıya sahip.  

Semerkand Ebedi Şehir

Tesis halihazırda operasyonlara başlamış durumda. Komplekste bulunan 8 otelden üçü Hilton (Hilton Samarkand Regency, Hiton Garden Inn Afrosiyob, Hilton Garden Inn Sogd) markalı otellerden oluşuyor. Kalan 5 otelden ikisi Holiday Inn, ikisi Çinli bir otel markası olan Minyoun, bir tanesi de Crown Palaza markasını taşıyacak. Tesiste ayrıca 14 tane de ahşap villa bulunuyor.

Silk Road Samarkand’ın yatırımcısı, aynı zamanda Uluslararası Samerkand Havalimanı ve Air Samarkand’ın da sahibi. Otoritelerden gerekli lisansları alan Air Samarkand, bir süre önce Türkiye uçuşlarına da başlamıştı.

samarkand silk road

samarkand silk road


Bu Haber 16.01.2024 - 14:47:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ANTALYA EXPO

    Hakan T 17.01.2024 - 08:17

    Antalya daki expo alanında böyle bir proje yapılabilir. Atıl vaziyete geldi yazık ve büyük bir değer kazanmış olur Antalya

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.