İzmir’deki denize sıfır araziye 416 milyon TL yatırımla 4 yıldızlı otel yapılacak

İzmir’deki denize sıfır araziye 416 milyon TL yatırımla 4 yıldızlı otel yapılacak

İzmir-Urla’daki denize sıfır alana 416 milyon TL yatırımla 210 odalı 4 yıldızlı otel yapılacak.


Turizm Güncel

İzmir’in Urla ilçesi Gülbahçe Mahallesi 585 ada 1 ve 2 parsel üzerine 415 milyon 979 bin TL yatırımla 4 yıldızlı otel yapılması planlanıyor.

Egeland Sağlık A.Ş. tarafından yapılacak otelde 210 oda 420 yatak kapasitesinin yanı sıra, 500 kişilik lokanta, 200 kişilik alakart lokanta, 100 kişilik pasta salonu, 250 kişilik açık yemek alanı, diskotek, 150 kişilik gece kulübü, 180 kişilik çok amaçlı salon, 280 kişilik toplantı salonu, havuz bar, lobi bar, snack bar, açık yüzme havuzu, açık kaydıraklı yüzme havuzu, kapalı yüzme havuzu, çocuk oyun ünitesi, türk hamamı, sauna, 4 adet cilt bakım ünitesi, 6 adet masaj ünitesi, aletli jimnastik salonu, 35 kişilik kütüphane, erkek ve kadın kuaförü, 7 adet satış ünitesi, 75 araçlık açık otopark ve 50 araçlık kapalı otopark hizmet verecek.

Planlanan proje alanının Hazine’ye ait olduğu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün araziyi, Egeland Sağlık A.Ş.’ye 49 yıllığına irtifak hakkı tesis edilmesine izin verildiği öğrenildi.

Otel projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından ÇED süreci başlatıldı.



Bu Haber 16.08.2025 - 09:02:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.