Salda Gölü için ABD’deki ‘Büyük Kanyon modeli' önerisi

Salda Gölü için ABD’deki ‘Büyük Kanyon modeli' önerisi
WWF Türkiye Müdürü Aslı Pasinli, yapılaşma ve Millet Bahçesi yapılacağı haberleriyle gündeme gelen Salda Gölü ile ilgili olarak ziyaretçi sayısını arttırıcı değil kısıtlayıcı bir yönetim planı uygulanması gerektiğini belirterek ABD’deki Büyük Kanyon örneğini verdi.

Dünya Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Müdürü Aslı Pasinli, Salda Gölü için bir yönetim planı hazırlanması ve ziyaretçi sayısını arttırıcı değil kısıtlayıcı bir plan uygulanması gerektiğini belitti.

Büyük Kanyon örneği

Salda Gölü’nün Türkiye’deki 122 özel bitki alanından biri olduğunu belirten Aslı Pasinli, göl etrafında 22 adet endemik bitki olduğunu söyledi. Dünyada korunarak turizme açılan doğal güzelliklerle ilgili çok iyi örnekler olduğunu kaydeden Pasinli, ‘’Biz de koruyarak sınırlı şekilde turizme izin verebiliriz. Mesela kuş gözlemi, tracking gibi etkinlikler yapılabilir. Bu konuda bize en iyi örnek sınırlı turizmle adı öne çıkan Crand Canyon olabilir. Grand Canyon’da ‘kapasite doldu’ denilerek o gün ya da belli bir dönem hiç ziyaretçi alınmayabiliyor. Biz de Salda’da böyle bir çalışma yürütebiliriz.” dedi.

‘’Emine Erdoğan’la görüştük’’

Yeni Şafak gazetesinden Ayşe Olgun’a konuşan Aslı Pasinli, konuyla ilgili görüşünü Emine Erdoğan’a da aktardığını ve olumlu yanıt aldığını söyledi. Pasinli, “Biz bu konuda detaylı bir çalışma yapılması ve bununla ilgili bir yönetim planını çıkarılması için Emine Erdoğan’la görüştük ve bizi olumlu karşılayıp Çevre Bakanlığı yetkilileriyle buluşturdu. Tabiat Koruma Genel Müdürü ile uzman ekibimizin buluşması için talimat verildi. Önümüzdeki günlerde bu buluşmayı gerçekleştirip koruyarak bölgeyi turizme açmak için çalışma başlatacağız” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 09.09.2019 - 09:34:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.