Sahillerde fiyatlar arttı, yerli turist rotayı buralara çevirdi

Sahillerde fiyatlar arttı, yerli turist rotayı buralara çevirdi
Yurt dışında Türkiye’ye dönük talebin yükselmesi ile birlikte otellerin iç pazar fiyatlarını arttırarak kontenjanları kısması yerli turistin rotayı kültür turlarına çevirmesine neden oldu.

‘’KÜLTÜR TURLARINI YÜKSEK İŞ HEDEFİ OLARAK BELİRLEDİK’’

Jolly Tur Pazarlama Direktörü Yasemin Develioğlu, bu yıl erken rezervasyonun daha kritik bir noktaya geldiğine işaret ederek, 72 saat kala iptal hakkı ve fiyat iade garantisi ile son dakika iptallerinin önünün açıldığını aktardı. Sözcü gazetesinden Saime Başçı’ya konuşan Develioğlu, “Bu sene gözlemlediğimiz önemli bir trend kültür turlarındaki artış. Biz de bu yıl kültür turlarını iş birimimiz için yüksek iş hedefleri olarak belirledik. Tüketici talebinde buraya doğru bir yönlenme ve artış beklediğimizi söyleyebilirim” dedi.

TALEBE MARDİN VE KARS DAMGASI

Türkiye’nin hem coğrafi hem de barındırdığı değerler açısından çok özel ve zengin bir coğrafya olduğunu ifade eden Develioğlu, ‘’Geçen yılın ikinci yarısından itibaren malum kur artışları gibi nedenlerle yurtiçi destinasyonlarına misafirlerimizin talepleri arttı. Burada GAP, Mardin, Kars destinasyonlarına ciddi bir talep artışı var. Kapadokya ve Karadeniz her zaman en yoğun rotalarımız.” ifadelerini kullandı.

‘’VİZESİZ TURLAR GÖZDE

Bu yıl deniz tatilinde ise Bodrum, Belek, Çeşme, Kuşadası ve Kemer gibi bölgelerde ciddi yoğunluk gözlemlediklerini aktaran Develioğlu, yurtdışı turlarda ise vizesiz turlara talebin yoğunlaştığını dile getirdi. Avrupa kıtasında Balkanlar ve Ukrayna'ya talebin yükseldiğini aktaran Develioğlu, kültür turlarında ise Doğu Anadolu Bölgesi'ne özel programlar hazırladıklarını dile getirdi.

PRONTOTOUR: ESKİŞEHİR TALEBİ YÜZDE 160 ARTTI

Prontotour Genel Müdür Yardımcısı Gürkan Erol, sahil otellerindeki doluluk nedeniyle yerli turist için ayrılan kapasitenin düştüğünü ve fiyatların arttığını belirterek şunları söyledi:

“Bu yurtdışı ve yurtiçinde kültür turlarına olan talebi artırır. Yurtdışında İtalya, İspanya, Balkanlar ve Orta Avrupa gibi yoğun talep gören turlarımız dışında İngiltere, Ortadoğu, Ukrayna ve Rusya'ya yönelik turlarımızda yükseliş var. Yurtiçinde ise Kars-Erzurum'a telep yüzde 50, Eskişehir'e yüzde 160 arttı.”


Bu Haber 26.01.2019 - 12:02:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.