Rusya'da bir bütçeli hava yolu şirketi daha kuruluyor

Rusya'da bir bütçeli hava yolu şirketi daha kuruluyor
Rusya'da yeni bir bütçeli hava yolu şirketinin kurulacağı açıklandı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya'nın önde gelen hava yolu şirketlerinden S7 Grubunun yeni bit bütçeli hava yolu şirketi kuracağı açıklandı. Açıklamaya göre, kurulacak yeni hava yolu şirketinin uçakları gelecek yaz gökyüzünde olacak.

Kurulacak şirketin Rusya'nın ikinci bütçeli hava yolu olacağı ve Pobeda ile rekabet edeceği kaydedildi. Kurulacak hava yolu şirketinin bilet satışlarının 2022'nin bahar döneminde başlayacağı ve ilk uçuşun temmuzda yapılacağı açıklandı.

Kurulacak hava yolunun yolcularının 186 koltuklu Airbus 320 Neo'lar ile uçacağı açıklandı. Şirketin şimdiden 4 uçak için ön anlaşma imzaladığı ve filonun her yıl ortalama 6-8 uçak artarak 2024'de 20'yi geçeceği ifade edildi.

Yapılan projeksiyona göre, yeni kurulacak hava yolu ilk yıl 1 milyon civarında yolcu taşıyacak. 2024 yılına gelindiğinde ise sayının 6-7 milyona çıkması hedefleniyor. Bu şekilde şirketin, Aeroflot ve S7'nin ardından üçüncü sıraya yerleşmesi planlanıyor.

Şirketin uçuş ağını büyük oranda Rusya içi destinasyonlar ile BDT ülkelerinin oluşturacağı, başı çekecek şehirlerin ise Chelyabinsk, Omsk, Kazan olacağı kaydedildi.



Bu Haber 29.07.2021 - 10:43:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.