Rusya THY’nin talebine izin vermeye hazırlanıyor

Rusya THY’nin talebine izin vermeye hazırlanıyor

Rusya, turistlerin talebini karşılamak için Türkiye’nin istediği rekor uçuş iznini vermeye hazırlanıyor.


Yaptırımlar nedeniyle turistlerin talebini karşılayamayan Rusya,  Türkiye’nin istediği rekor uçuş iznini vermeye hazırlanıyor. Rusya Devlet Duması Turizm ve Turizm Altyapı Geliştirme Komitesi, Türk hava yolu şirketlerinin gerekli sayıda charter uçuşu yapabilmesi için hükümete başvurmaya karar verdi.

Söz konusu başvuru yazısının, Rusya Federal Turizm Ajansı ile yapılan görüşmenin ardından Ulaştırma Bakanlığına yollandığı bildirildi.

Komite başkanı Sagandci Tarbayev, “Rus turistlerin Türkiye'ye uçma talebi karşılanamayınca Türk Hava Yolları bu sorunun çözümüne talip oldu. Bugüne kadar Federal Hava Taşımacılığı Ajansı THY’ye 108 uçuş için izin verdi ama bu izin verecek haftada 100 bin turist demek, yani yeterli değil. Türkler 349 uçuş izni istiyor” dedi.

TürkRus’ta yer alan habere göre, Rosturizm Başkanı Zarina Doguzova da, “Bizim pozisyonumuz net: Rusya Federasyonu'na karşı yaptırım uygulamayan, güvenliği sağlamaya ve turistlerimizi almaya hazır olan tüm dost ülkelerle her türlü fırsatı kullanmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Doguzova, bu nedenle THY tarafından talep edilen 349 uçuş izni başvurusunu desteklediklerini ve hükümetten onay istediklerini söyledi.



Bu Haber 13.05.2022 - 08:50:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.