Rusya, THY’nin uçuş talebinin ne kadarına olumlu yanıt verdi?

Rusya, THY’nin uçuş talebinin ne kadarına olumlu yanıt verdi?

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği ve Rusya Federal Turizm Ajansı’na bağlı kamu konseyi tarafından hükümete yazı gönderilerek Türk Hava Yolları’nın Rusya seferlerinin artırılması istendi. Hükümetin ise daha önce THY’nin sefer arttırma talebinin sadece yüzde 30’unu kabul ettiği öğrenildi.


Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (RST) ve Rusya Federal Turizm Ajansına (Rosturizm) bağlı kamu konseyinin, hükümete yazı göndererek Türk Hava Yollarının (THY) Rusya’daki seferlerinin artırılmasını teklif ettiği duyuruldu.

GazetemRu’nun İzvestia’dan aktardığı haberde, Türkiye ile Rusya arasındaki seferlerin artırılması çağrısının bulunduğu mektubun Rusya Ulaştırma Bakanlığına da gönderildiği belirtilirken, daha önce THY’nin kendisinin uçuş sıklığının artırılması için başvuruda bulunduğu, ancak Ulaştırma Bakanlığının talep edilen sefer sayısının sadece yüzde 30’unu onayladığı vurgulandı.

Nisan ayı sonunda Türk Hava Yolları’nın Rusya Ulaştırma Bakanlığından ek seferler için izin istediğini yazan İzvestia, Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsia) Başkan Yardımcısı Vladimir Poteshkin’in THY’nin Rusya’daki temsilcilik ofisi genel müdürü Turan Yardımcı’ya yazdığı mektubuna atıfta bulunarak, 15 Mayıs’a kadar ayda 280 bin kişiyi daha Türkiye’ye götürebilecek haftalık talep edilen 349 ek uçuş frekansından yalnızca 100’ünün onaylandığını açıkladı.

“THY haftada 200’ün üzerinde uçuş yapmasına rağmen talebi karşılamaya yetmiyor”

İzvestia’ya konuşan uzmanlar, mayıs ayı itibariyle haftada 200’ün üzerinde sefer gerçekleştirmesine rağmen Türk Hava Yolları’nın uçuş programının sektörün talebini karşılamaya yetmeyeceğinden emin olduklarını belirtirken uçak sayısındaki yetersizliğin Türkiye tatil maliyetlerini artırdığının altını çiziyor.

Rosturizm Kamu Konseyi Başkanı Dmitry Davydenko, halihazırda Türkiye’ye satılan paket turların maliyetinin 40 milyar ruble civarında olduğunu söylerken, “Ancak uçuş sayısı artırılmazsa tur operatörleri gerçekleşemeyecek turlar için vatandaşlara para iadesi bile yapamayacak” diye konuştu.

“Uçak seferleri hiçbir şekilde talebe uygun değil”

Türkiye merkezli düşük maliyetli havayolu şirketi Pegasus’un artık Rusya’ya haftada 108 uçuş gerçekleştirebildiği belirtilirken, şirketin bu uçaklarla ayda yaklaşık 100 bin kişiyi taşıyabileceği tahmin ediliyor.

Uçuşlar ayrıca Rus şirketleri Red Wings, Azimuth ve Rossia Havayolları tarafından 100 koltuklu yerli yolcu uçakları Sukhoi Superjet’ler tarafından gerçekleştiriliyor.

Charter taşıyıcı PegasFly ve Utair de Grozni’den Antalya’ya uçmayı planlarken, Azur Air, 29 Nisan’dan itibaren Vnukovo’dan Türkiye’ye uçuşlara başlamayı planlıyor.

Rosturizm Kamu Konseyi Başkanı Dmitry Davydenko ise bu sayıdaki uçak seferlerinin hiçbir şekilde talebe uygun olmayacağına inanıyor.



Bu Haber 29.04.2022 - 10:48:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.