Rus sigorta şirketi VSK: Türkiye Rus turistler için tehlikeli

Rus sigorta şirketi VSK: Türkiye Rus turistler için tehlikeli

Rus sigorta şirketi VSK, Türkiye'nin Rus turistler için tehlikeli destinasyonlar arasında yer aldığını ileri sürdü.


Rusya’nın en büyük sigorta şirketlerinden VSK Sigorta Evi analistleri, yurtdışına tatile giden Rusların sağlığı için en tehlikeli yabancı tatil destinasyonlarını sıraladı.

GazetemRu’nun aktardığına göre, tatil sigortası kapsamında yapılan ödeme ve sağlık sorunları verilerinin dikkate alındığı araştırmalar, Türkiye’nin en tehlikeli seyahat destinasyonu haline geldiğini gösterirken, Rusların en popüler tatil merkezindeki sigorta kapsamında meydana gelen sağlık sorunlarının yüzde 41’lik paya sahip olduğu vurgulandı.

İkinci sırada ise yüzde 24 ile Rusya sınırlarındaki tatillerde yaşanan sağlık sorunları yer alırken, Abhazya, yüzde 11’lik payla turistlere sağlık sigortası kapsamında verilen hizmetlerde üçüncü sırada yer aldı.

Uzmanlar, bu sıralamanın sağlık risklerinden çok Ruslar arasında bu destinasyonlara olan talepten kaynaklandığının altını çizdi.

Sağlık sigortası kapsamında Türkiye’deki Rus turistlerin tedavi gördüğü en yaygın sorun, yüzde 18 ile gastrit, yüzde 14 ile farenjit, yüzde 12 ile orta kulak iltihabı olarak öne çıktı.

Diğer sorunlar arasında yüzde 11 ile üst solunum yolu enfeksiyonları, yüzde 8 ile bademcik iltihabı, yüzde 5 ile mide bulantısı ile birlikte yüzde 5 ile çeşitli yaralanmalar bulunuyor.



Bu Haber 12.06.2023 - 10:18:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • aramızda kalsın biz ona tehlike değil de soygun diyelim )

    sedat 13.06.2023 - 10:09

    tehlikeli bir durum yok aslında sadece büyük bir soygun var, belki de dünyanın bütün tatil bölgelerinde bu durum söz konusudur ama ticari ahlakın olmadığı bizim bölgelerimizde özel hastaneler basit ağrılar için bile onlarca gereksiz testler yaparak ayakta tedavi için bile binlerce dolar fatura çıkarıyorlar

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.