Rus inceleme heyeti Mısır'a gidiyor

Rus inceleme heyeti Mısır'a gidiyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Mısır'a uçuş yasağı getiren kararnameyi iptal etmesinin ardından iki ülke arasında turizmin başlaması için son adımlar atılıyor.

Rus inceleme heyeti Mısır'a gidiyor

TurizmGüncel - Dış haberler

Başkan Putin'in Mısır'a dönük uçuş yasağını kaldırmasının ardından, aralarında Rusya Halk Sağlığı ve Tüketici Hakları Kurumu (Rospotrebnadzor) ve Rusya Federal Turizm Ajansı (Rostourism) gibi kurumların temsilcilerinin de bulunduğu bir heyetin ülkedeki epidemiyolojik durumu ve alınan önlemleri yerinde gözlemlemek üzere Mısır'a gideceği açıklandı. Ancak heyetin tam gidiş tarihi açıklanmadı.

Heyetler arası video-konferans

Mısır Turizm Bakanı Khaled Al-Anani başkanlığındaki Rus heyeti ile yapılan video-konferans Rospotrebnadzor Başkanı Anna Popov ve Rostourism Başkanı Zarina Doguzova katıldı. Görüşmede, Mısır'daki, salgın durumu, alınan önlemler ve Mısır'ın Rus turistleri ağırlamaya hazır olup olmadığı ele alındı.

Yapılan görüşmeler neticesinde, aralarında Rostourism ve Rospotrebnadzor yetkililerinin de bulunduğu bir heyetin Mısır'ı ziyaret etmesine ve mevcut durumu yerinde gözlemlemesine karar verildi.

Personelin tamamı aşılandı

Mısır Turizm Geliştirme Kurulu başkanı Ahmed Yusuf, hayata geçirdikleri hijyen ve güvenlik sertifikası ile 756 oteli ve bin 39 restoranı sertifikalandırdıklarını açıkladı. Önlemlerin sıkı bir şekilde denetlendiğini kaydeden Yusuf, kural ihlali yapanlara ağır para cezaları verildiğini ifade etti. Ahmed Yusuf ayrıca, Kızıldeniz ve Sina'daki otel çalışanlarının yüzde 100'ünün aşılandığını da sözlerine ekledi.



Bu Haber 14.07.2021 - 09:25:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.