Rixos ‘İngiliz turistler zehirlendi’ iddiasına ilişkin ne dedi?

Rixos ‘İngiliz turistler zehirlendi’ iddiasına ilişkin ne dedi?

Rixos Hotels Kurumsal İletişim ve Halkla İlişkiler Müdürü Meriç Gönülal, Rixos Sungate’te tatil yapan İngiliz turistlerin zehirlendiği iddiaları ile ilgili Turizm Güncel’e açıklamalarda bulundu.


Turizm Güncel - Özel

Rixos Grubuna ait Rixos Sungate, otelde tatil yapan bazı misafirlerin zehirlendiği/hastalandığı iddiasıyla yeniden İngiliz medyasının gündeminde. Benzer haberler nisan ayında da İngiliz gazetelerinde çıkmış ve otelde hijyen sorunu olduğu ileri sürülmüştü. Peki Rixos tarafı olaya ilişkin ne diyor?

“Tesiste tüm kontroller yapıldı, olumsuz hiçbir bulguya rastlanmadı”

Konuyla ilgili Turizm Güncel’e açıklama yapan Rixos Hotels Kurumsal İletişim ve Halkla İlişkiler Müdürü Meriç Gönülal, nisan ayında Rixos Sungate Hotelde konaklayan misafirlerden bazılarının mide rahatsızlığı şikayetiyle misafir ilişkilerine başvurduklarına ilişkin bilgi olduğunu belirtti. Misafirlerin ‘zehirlendiklerini’ iddia etmelerinin ardından tesiste tüm rutin kontrollerin yapıldığını kaydeden Gönülal, “Bununla ilgili ekstra testler yapıldı. Testlerin sonuçlarında hiçbir üreme veya negatif durum bulunamadı. Sonrasında kalite ekibimiz nisan, mayıs ve haziran aylarında bin 200 çalışanımıza testler yaptı. Çalışanlarda da herhangi bis sonuca rastlanmadı. Gıda, yüzey, su, buz testleri yapıldı, oralarda da herhangi bir üremeye rastlanmadı. Devlet kurumları da testler yaptı ve onlar da olumsuz bir durumla karşılaşmadı.” dedi.

“15 Mart’tan bu yana 18 bin misafir ağırladık, sadece 51 kişi bu şikayetle geldi”

Rixos Sungate Hotelin 15 Mart’tan bu yana açık olduğunu belirten Meriç Gönülal “O tarihten bu yana otelde 18 bin misafir ağırlandı. 18 bin misafirden, çoğunluğu İngiltere vatandaşı olmak üzere, sadece 51 kişi bu tip şikayetlerle geldi. Mide bulantısı veya kusma gibi rahatsızlığı olanlar otelin tıp merkezine yönlendirildiler ve herhangi bir ücret ödemediler. Onun dışında otel tarafı yorum yazan, şikayet ileten tüm misafirlerle iletişime geçiyor. Ancak olay İngiliz basınına yansıdıktan sonra olay silsile halinde büyütüldü.” diye konuştu.

“Dava açıldığına ilişkin bize ulaşan bir bilgi yok”

Otelde rahatsızlanan 100 misafirin dava açtığına/açacağına ilişkin haberler çıkmaya başladığını belirten Gönülal “Ancak ne TUI tarafına ne de bizim tarafa ulaşmış bir dava bildirimi yok. Testler ve kontroller yapıldı/yapılmaya devam ediyor. Herhangi bir yerden olumsuz bir sonuç çıkmadı. Bağımsız kurumlardan testler istendi, TUI de yine bir bağımsız kurum veya kendi hijyen ekibi üzerinden testler yaptı ama orada da bir sonuç çıkmadı. Onun dışında biz zaten Rixos’un hizmet politikası doğrultusunda misafirlerimizle iletişime geçiyoruz, görüşüyoruz. Bu illa bir mide rahatsızlığı olmak zorunda değil. Biz her zaman bütün otellerimizde misafirlerimizin bütün talepleriyle ilgileniyoruz. Rixos Sungate sezonda 70 bin misafir ağırlayan bir otel.

“İkinci haberin çıkma nedeni ilk haberin çıkmış olması”

Meriç, Rixos’un başka otelleri de olmasına ve buralarda da tatil yapan İngiliz misafirler bulunmasına rağmen neden Rixos Sungate’in bu tip haberle gündeme geldiğine ilişkin sorumuza ise “Bunun özel bir nedeni var mıdır bilmiyorum ama ikinci haberin çıkma nedeni birinci haberin çıkmış olması aslında. Birinci konu haber olarak çıkınca misafirler ‘böyle bir olay var’ deyip onun üzerine gidiyorlar diye düşünüyorum.” yanıtını verdi.

“Rezervasyon iptali yok”

Olayın İngiliz medyasında yaygın olarak işlenmesinin ardından tesise dönük rezervasyon iptali veya yavaşlaması olup olmadığı konusunda da bilgi veren Rixos Hotels Kurumsal İletişim ve Halkla İlişkiler Müdürü Meriç Gönülal şunları söyledi:

Rezervasyon iptali yaşamıyoruz. Kaldı ki anlık rezervasyon misafirlerimiz de gelmeye devam ediyor. Otelde sadece İngilizler yok, birçok ülkeden farklı misafirler var. Tesiste aynı zamanda bizim davet ettiğimiz ünlü isimler ve influencerlar da var. Onlarda da bir sorun yok. Özellikle restoran tarafına ilişkin en ufak bir şikayet almadık. Sadece mide rahatsızlığı değil, yemeklere ilişkin herhangi bir negatif yorum da almadık.

“Şikayetçi olan misafirlerimize karşı düşmanca bir tavrımız yok”

Otelinize karşı dava açılması durumunda mahkemeye sunabileceğiniz delilleriniz var mı? Örneğin İspanyol oteller şikayetçi misafirin hasta olduğunu söylediği dönemde partiye katıldığını, dans ettiğini veya havuz başında güneşlendiğini gösteren deliller sunuyor zaman zaman?

Otel yönetimimiz ihtiyaç olması durumunda bu tip delilleri elbette sunabilir ama herhangi bir konuda şikayetçi olan misafirlerimize karşı düşmanca bir tavır sergilememiz söz konusu olamaz. Açılmış bir dava durumunda davayı takip eden avukatlarımız bu konuda inisiyatif kullanabilirler. Ama bizim hizmet ve misafirle ilişkiler tarafında bu taraz bir yaklaşımımız yok. Misafirlerimizin tüm sıkıntılarını ve dertlerini dinleyerek onlara hızlı bir şekilde çözüm üretiyoruz. Her konuda ger bildirimde bulunmak bizim için çok önemli.

Haberleri takip ediyoruz ve misafirlerimizden ger bildirim geldikçe kendileri ile iletişime geçiyoruz. Rixos’un hizmet anlayışı zaten bütün platformlarda en yüksek yorum oranlarına sahip. Müşteri memnuniyeti bizim için ön planda.



Bu Haber 19.06.2023 - 14:35:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • İngiliz Kurnazlığı.

    Zeynep Yenice 20.06.2023 - 03:03

    Maalesef İngiliz turistlerin ilk vukuatı değil İspanya bu konuda bayağı sıkıntı çekti. Otelcilerimizin bu konuda dikkatli olup müşterilerin ilk verdikleri sinyaller üzerinden hareket etmeliler.

  • Aydın soytürk 20.06.2023 - 12:12

    Uzun yıllar rixsos davntavn da çalıştım herhalde gıda güvenliği ne en fazla önemi veren guruptur her gün çıkan ürünlerden gergin numuneler aliniyo bu olayda başka bişey vargibi. İngilizler çok tüketim yapıyorlar içiyorlar ben sangate de sıkıntı olacağına inanmiyorum

  • Sağlıklı Mutfaklar

    Serdar Sağlamtunç, FCSI 19.06.2023 - 09:45

    18 bin müşteriden 51 inde şikayet olması vahim bir durumdur. Tek bir misafirin bile rahatsızlanması tesis ve ülke turizmi için zararlı bir haberdir. İşletmelerde bazı basit önlemler alınarak alt yapıdaki olası eksikler veya kritik eşikler aşılabilir. Bu önlemler tesis planlanırken alınmalı ve projelere konmalıdır. Sonradan mutfak alanlarında yapısal iyileştirmeler yapmak oldukça zordur. Bina bittikten sonra mutfak alanları oluşturulmuşsa veya zaman içinde gerekli önlemler alınmadan yer değişikliği yapılmışsa gıda zehirlenmeleri oluşabilir. Sektörün özelliği hizmetin kötü niyetli müşteri tarafından istismar edilme riskini taşımasıdır. Bu niteliğe itina edilerek basit bir HACCP kontrolü ve ISO 22000 uyumluluğu denetiminin bağımsız profesyonel kişi ve firmalar tarafından yaptırılması önerilir. Ayrıca gerekliyse personelin kritik kontrol noktalarına duyarlılık eğitimi programları faydalı olabilir.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.