Real Madrid'in yakışıklı futbolcuları kadınları İspanya'ya tatile çağıracak

Real Madrid'in yakışıklı futbolcuları kadınları İspanya'ya tatile çağıracak
Madrid Belediyesi, Madrid Özerk Yönetimi ve İspanya Turizm ve Ticaret Bakanlığı, “İspanya’yı ziyaret et” ve “Madrid’i ziyaret et” sloganlarıyla yeni bir tanıtım kampanyası başlatıyor. Kampanya, oyuncularından biri Türk kökenli Alman futbolcu Mesut Özil olan, dünyaca ünlü futbol kulübü Real Madrid tarafından yürütülecek. Kampanya kapsamında futbolcularla iki tane de tanıtım filmi çekilecek ve takımın yakışıklı futbolcuları kadınları Madrid'e davet edecek.


Turizm Güncel 
 
Dünyada kızışan turizm rekabeti, ülkeleri farklı pazarlama taktikleri geliştirmeye itiyor. Son olarak Madrid'de  ‘Madrid’i ziyaret et’ ve ‘İspanya’yı ziyaret et’ sloganlarıyla hayata geçirilen kampanyanın, 3,3 milyon Euro karşılığında dünyaca ünlü futbol kulübü Real Madrid tarafından yürütüleceği açıklandı.
 
3 YILDA 3,3 MİLYON EURO KAZANACAKLAR
 
Kampanyanın tanıtımı için yapılan toplantıya, Iker Casilles, Sergio Ramos, Karim Benzema, Mesut Özil ve Angel di Maria gibi Real Madrid’in yabancı futbolcuları katıldı. Kampanya dahilinde futbolcuların yer aldığı iki adet de tanıtım filmi çekilecek ve üç yıl sürecek kampanya karşılığında Real Madrid’in kasasına 3,3 milyon Euro para girecek
 
ÇİN’DEN 1 MİLYON TURİST BEKLİRUZ
 
Üç yıl gibi uzun bir süreyi kapsayan ve Real Madrid takımının karşılığında 3,3 milyon Euro alacağı tanıtım kampanyası, dünyada bir ilk olma özelliğini de taşıyor. Zira Madrid, kendi kaynaklarını kullanarak tanıtım yapan ilk kent olma özelliğine sahip oluyor bu kampanyayla. Kampanya kapsamında, Real Madrid’in futbol oynayacağı stadın elektronik ekranlarında ve sahayı çevreleyen reklam tabelalarında Madrid’i tanıtan ve insanları Madrid’e ve İspanya’ya tatile çağıran sloganlar yer alacak. Ayrıca, İspanya’nın uzun zamandır gözünü diktiği ve 1 milyon turist almayı hedeflediği Çin’e Real Madrid takımının dahil olduğu bir tur da düzenlenecek.
 
YAKIŞIKLI FUTBOLCULAR KADINLARI MADRİD’E DAVET EDECEK
 
Santiago Bernabeu Stadı'nda yapılan tanıtımda konuşan Madrid Belediye Başkanı Alberto Ruiz Gallardon, “Dünyada toplam 294 milyon Real Madrid taraftarının olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır” dedi. Gallardon, “Düşünün bir kere, Iker, Esteban veya Antonio tanıtım videosunda şöyle diyorlar: ‘İspanya benim gibi yakışıklılarla dolu, sen neden Madrid’i ziyaret etmiyorsun?’ Böyle bir videoyu gören kadınlar Madrid’in cazibesine kapılmaz mı?” diye konuştu.
 
İspanya’ya gelen 53 milyon yabancı turistin 7,8 milyonunun Madrid’e geldiğini belirten Gallardon, bu 7,8 milyonun içinden yaklaşık 2 milyon kişinin Real Madrid’in maçlarını seyretmek amacıyla geldiğinin altını çizdi. Gallardon, bu durumun Real Madrid’in Madrid kenti için ne kadar önemli bir sembol olduğunun anlaşılması adına oldukça önemli bir örnek olduğunu belirtti. 
 
TAŞBAŞI: MANCHASTER İLE DENEDİK OLMADI
 
Türkiye’nin de benzer bir kampanya için arayışlarını sürdürdüğünü belirten Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, bu kapsamda Manchester United takımı ile görüştüklerini, ancak çok yüksek maliyet nedeniyle bu projeyi hayata geçiremediklerini belirtti. Taşbaşı, “Machester United takımı ile benzer bir kampanya yürütmek için çeşitli girişimlerimiz oldu. Ne var ki sadece bir sezon için bizden yaklaşık 2 milyon sterlin gibi bir meblağ talep ettiler. Tutarın çok yüksek olmasından dolayı sonuç alamadık” açıklamasını yaptı.
 
TÜRK TAKIMLARI ETKİSİZ
 
Benzer bir kampanyanın Türk takımları ile yürütülüp yürütülemeyeceği şeklindeki soruya ise Taşbaşı, “Maalesef Türk takımları dünya futbolu anlamında etkisizler. Aksi taktirde kendi takımlarımızla böyle bir kampanya yürütmek çok avantajlı olurdu. İspanya’nın en büyük şansı Real Madrid gibi bir takıma sahip olmasıdır” şeklinde yanıtladı. Taşbaşı, bu konuda arayışlarının sürdüğünü de sözlerine ekledi.
 


Bu Haber 02.03.2011 - 18:07:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.