‘’Artık bir siyasi figür olduğumun farkına vardım’’

‘’Artık bir siyasi figür olduğumun farkına vardım’’

Bayramda çalışanına lini öptürüp 100 dolar bahşiş verdiği paylaşımı sonrası kamuoyunda büyük tepki gören Pervin Ersoy, iyi niyetli ve esprili paylaşımının kabus gibi üstüne çöktüğünü söyledi. Eşi Mehmet Nuri Ersoy’un olaya çok kızdığını ve yanında durmadığını kaydeden Pervin Ersoy, bu olayla birlikte artık bir siyasi bir figür olduğunun farkına vardığını ve daha dikkatli olacağını söyledi.


Bayramda otel çalışanına elini öptürüp 100 dolar verirken çektirdiği fotoğrafla gündeme gelen Pervin Ersoy, Alişan'ın yeğenlerine bayram harçlığı dağıttığı esprili videoya katkı sunmak amacıyla böyle bir karenin çekilmesine izin verdiğini söyledi.

‘’Abla bana harçlık vereceksen 100 dolar ver dedi’’

Habertürk'ten Sevilay Yılman'a konuşan Pervin Ersoy, ''Dolar olmasının nedeni de kızımızın ısrarından oldu. Çünkü kendisi yabancı uyruklu… Fotoğraf çekilmeden gülüşmeler eşliğinde Türk Lirası çıkarttım… Kabul etmedi ve ‘Abla bana harçlık vereceksen Alişan gibi dolar ver. Ben dolar isterim’ dedi. Gülüştük epeyce. Sonra yeğenim fotoğrafımızı çekti ve ben de işte seri halde yayımladığım fotoğrafların arasında kullandım.'' dedi.

‘’Fotoğraf karesi art niyetli biçimde aleyhime kullanıldı’’

Gülmek, güldürmek ve insanları gülümsetmek amacıyla yaptığı paylaşımın birkaç saat içinde kabus gibi üzerine çöktüğünü ifade eden Ersoy, ''Mehmet’in özel kalem müdürlüğü tarafından uyarılınca haberim oldu ki söz konusu fotoğraf Twitter’da gündem olmuş ve bazı isimler hiç hak etmediğim benzetmeler, yorumlar, yargılarla art niyetli bir biçimde o fotoğraf karesini aleyhime kullanmaya başlamış. Girip sildim hemen o kareyi ama tabii iş işten geçmişti.'' diye konuştu.

persoy1_1

‘’Anneme küfrettiler’’

Yaşanan olayda kendisini en çok sarsan şeyin 11 yıl önce kaybettiği annesine küfredilmesi olduğunu söyleyen Pervin Ersoy, ''Hadi bana saldırdılar. Eşime siyasi kimliğinden dolayı saldırdılar. Peki ama annemin ne suçu vardı… Anneme niye küfrettiler… Neden ölmüş anacığım üzerinden bana saldırma gereği duydular?'' dedi.

‘’Mehmet çok kızdı, yanımda olmadı’’

Yaşanan olaya, eşi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un nasıl tepki verdiği de sorulan Pervin Ersoy, ''Doğruyu söylüyorum size. Çok kızdı bana. Aşırı tepki gösterdi. Ve aşmak için ben çabalarken… Sabahlara kadar uyumadan ağlarken… O yanımda olmadı. Bu da tabii beni daha çok sarstı. Tamam bizim Mehmet mükemmeliyetçidir. Bunu onu yakından tanıyan herkes bilir. O asla hata kabul etmez ama bu olayda azıcık da olsa yanımda durmasını isterdim… Çünkü o da biliyor ki olay tamamen espriydi ve tamamen benim iyi niyetim dolayısıyla meydana gelmiş bir durumdu. Hataydı yaptığım evet. Düşüncesizlikti. Onun siyasi kimliği olduğunu unutmamalıydım. Niyetim iyi de olsa, kötü niyetli insanların bunu onun siyasi itibarını zedelemek, hırpalamak için kullanabileceğini düşünmeliydim.'' cevabını verdi.

Bundan sonra daha dikkatli davranacağını ve artık bir siyasi kimliğinin olduğunu unutmayacağını belirten Ersoy, ''Eşim bakan olmadan çok önce kurduğum bir derneğim var. Ve ama ne 500 çocuğun okumasını sağlamak için sorumluluğunu üstlendiğim derneğim ne de o bakan olduktan sonra ülke çıkarına geliştirdiğim hiçbir proje gündeme gelmedi'' değerlendirmesini yaptı.

‘’Artık bir siyasi figür olduğumun farkına vardım’’

''Ben de bu olay sayesinde şahsımın da artık siyasi bir figür olduğunun farkına vardım.'' diyen Ersoy, ''Elbette ki bundan sonra da eskiden olduğu gibi esprili paylaşımlar yapıp, eski halimden ödün vermeden devam edeceğim hayatıma ama biraz daha dikkatli ve hassas ve bu siyasi kimliğimin farkında olarak yapacağım bunu.'' dedi.



Bu Haber 14.06.2019 - 09:44:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • mustafa 15.06.2019 - 09:18

    bu nasıl bir görgüsüzlük...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.