Peninsula Tours Roxiana Travel ile operasyona başladı, işte haftalık uçuş sayısı

Peninsula Tours Roxiana Travel ile operasyona başladı, işte haftalık uçuş sayısı

Peninsula Grubu incoming faaliyetleri kapsamındaki kaynak pazar sayısını arttırmaya devam ediyor. Şirket, Orta Asya pazarında Roxiana Travel ile büyüyecek.


2021 yılında 375 bin yolcuya ulaştı

1988 yılında kurulan Peninsula Grubu 35 farklı kaynak pazardan Türkiye’ye misafir getiriyor. Geniş pazar yelpazesine sahip olma avantajının verdiği güçle 2021 yılında 2019 yılına göre yabancı ziyaretçi sayısını yüzde 20 arttırarak 375 bin misafir ağırlama başarısını gösteren Peninsula Tours Orta Asya pazarının yeni tur operatörü Roxiana Travel ile operasyonlarına başladı.

İlk uçuşu Pegasus ile Antalya’ya yaptı

Peninsula Grubu Orta Asya’daki iş ortağı Roxiana Travel ile iş birliği içerisinde Kırgızistan’ın Osh şehrinde bulunan Osh (OSS) havalimanından Antalya’ya ilk uçuşu Pegasus Havayolları ile bugün gerçekleştirdi. Orta Asya pazarının Özbekistan ve Tacikistan gibi diğer kaynak pazarlarına da yakınlık açısından en iyi konumuna sahip Osh Havalimanı aynı zamanda Dalaman Havalimanını işleten YDA tarafından işletiliyor. Bu havalimanını tüm operasyonlarının ana çıkış noktası olarak seçen Roxiana Travel operasyonlarını kısa sürede bölgenin tüm ülkelerine yayma hedefi ile yola çıktı.

Operasyonlar ekim sonuna kadar devam edecek

Orta Asya pazarından Türkiye’ye yönelik turizm talebinin hem helal turizm konseptinin hem de geleneksel turistik hizmetlerinin birlikte rağbet gördüğü bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Peninsula Tours Genel Müdürü Fahrettin ÇİÇEK, haftalık iki Antalya, iki de Dalaman uçuş kapasitesi ile Ekim ayı başına kadar bu havalimanından operasyonlarına devam edeceklerini, 2023 yılı ve sonrasına ise Orta Asya pazarından her iki turizm ürününe yönelik kapasite artışı ve daha uzun bir sezon hedefi ile hazırlandıklarını belirtti.






Bu Haber 03.06.2022 - 18:43:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.