Orhan Sancar Azur Air olayının perde arkasını anlattı: Rusların amacı ne?

Orhan Sancar Azur Air olayının perde arkasını anlattı: Rusların amacı ne?
Rusya ve BDT turizm pazarlarını yakından tanıyan TurizmGüncel yazarı Orhan Sancar, Azur Air'in sertifikasının askıya alınacağına dair haberlerin perde arkasıyla önemli açıklamalarda bulundu.


Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı'nın (Rosavatsiya) Anex Tour'un hava yolu şirketi Azur Air'in sertifikasını 20 Mart'tan itibaren askıya alacağına dair haberler Türkiye seyahat pazarının en çok tartıştığı konular arasına girdi.



Rusya ve BDT pazarlarını yakından tanıtan yazarımız Orhan Sancar ise, söz konusu girişimin perde arkasını anlattı.

''UYARI DAHA ÖNCE YAPILMIŞTI''

Azur Air'a çok daha önce uyarı yapıldığını belirten Orhan Sancar, ''2017'n son günlerinde yılbaşı uçuşları için charter şirketlerine uçuş sınırlaması getirerek uyarmıştı. Daha sonra planlanma uygun hale getirilince sınırlama kaldırılmıştı.'' ifadelerini kullandı.

''GÖZDAĞI VERİLİYOR''

Rusya sivil havacılık otoritelerinin peryodik kontrollerde özellikle Türk kökenli tur operatörlerinin işbirliği yaptığı hava yolu şirketlerine ciddi baskılar uyguladığını kaydeden Sancar, bu şirketlere gözdağı verilerek daha fazla büyümelerinin önüne geçilmek istendiğini belitti.

Sancar, konuya ilişkind eğerlendirmelerine şu sözlerle devame tti:

''KENDİ CHARTER ŞİRKETLERİNİ GÜÇLENDİRMEK İSTİYORLAR''

Burada amaç Rus milli havayolu Aeraflot'un iki ortak markası Rossia Hava Yolları ve low cost Pobeda'yı charter pazarına sokarak, Azur Air ve diğer Türk kökenli tur operatörlerinin işbirliği yaptığı havayolu şirketlerinin pastasını küçülterek hakimiyetlene son vermektir.

Dünyanın her yerinde havayollarının periyodik kontrollerinde bir takım eksiklikler çıkabilir, teknik nedenlerden dolayı divert olabilir.

''BUNLAR HAVACILIKTA OLAĞAN KONULAR...''

Bütün bunlar havacılıkta olağan konulardır ve uçmaya elverişli olmayan prosedürler için belli süreler verilerek bu eksiklikler giderilir.

Azur Air'in Antalya'da ciddi bir teknik bakım üniteleri ve lisanları vardır. Yıllardır başarılı ve ciddi operasyonlar yapıyorlar.

''AZUR AIR BAŞARILI BİR HAVA YOLU ŞİRKETİ''

Ülkemiz dahil dünyanın bir çok önemli şehrine binlerce uçuş yapan Azur Air, defalarca yapılan rutin uluslararası kontrollerden (SAFA) başarılı bir şekilde geçmiş, Rusya'da yapılan anketlerde başarılı sonuçlar elde etmiş ve pek çok defa ödüllere layık görülmüştür.

Rusya sivil havacılığının uyarısı çok abartılmıştır. Konu tamamen politik ve geçici. uçuşların engellenmesi söz konusu değil. Yasal prosedürler kısa sürede yerine getirilir.

''ANEX, SADECE AZUR AIR İLE UÇMUYOR''

Bir de şunu bilmemiz gerekiyor; Anextour sadece Azur Air ile uçmuyor. Şirketin yalnızca Atlasglobal Hava yolları ile 500 bin koltuk anlaşması yapmış durumda.

Tabii ki Azur Air ana taşıyıcı ve bu markanın devamı önemlidir.

Ama unutmayalım ki yolcuyu Anextour üretiyor ve bir çok havayolu bu yolcuyu taşımak için Anextour'un kapısında bekliyor.



Bu Haber 05.02.2018 - 08:49:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Farklı bakış açısı 05.02.2018 - 11:28

    Teknik problemler her havayolunda olur doğrudur ve düzeltilebilir. Lakin Ruslar diğer Türk operatörlerinin havayollarına da kısıtlama getirirse burada bir baskıdan söz edilebilir. Getirmezlerse demekki Türkiye ile ilişkileri germemek için Azur hakkında teknik konu bahane edilmiş olabilir. Ruslar salak değil, olayın altında yatan sadece teknik eksiklik olmayada bilir.Onun için kamuoyu olarak bekle gör yapacağız bu sefer.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.