Onur Air Holiday Europe ile 'kurtlar sofrası'na girdi

Onur Air Holiday Europe ile 'kurtlar sofrası'na girdi

Onur Air, charter pazarında boşluk olduğunu belirterek Avrupa'da Holiday Europe isimli bir hava yolu şirketi kurdu.


Koltuk arzı fazlası ve fiyat baskısı haberleriyle gündeme gelen, çok sayıda hava yolu şirketinin iflas bayrağını çektiği Avrupa'da bir hava yolu şirketi daha kuruldu. Onur Air, Bulgaristan merkezli olarak kurduğu Holiday Europe isimli hava yolu şirketi ile Avrupa'dan aralarında Mısır, Dubai, Kanarya Adaları ve Türkiye'den şehirlerin de olduğu 50 noktaya charter uçuşlar yapacak.

AirNews Times'da yer alan habere göre, Holiday Europe adıyla kurulan şirketin lisansı Avusturya Sivil Havacılık Otoritesi (BGCAA) tarafından onaylandı.

Onur Air’in yeni havayolunu bir süredir Avrupa’nın birçok ülkesine giremediği için kurduğu belirtiliyor.

Ekim ayında uçmaya başlayacak, filosunda 7 uçak bulunacak

Holiday Europe’ün uçak filosunun kısa sürede 7 uçak olacağı ekim ayında uçuşlara başlayacağı, ilk aşamada özellikle Mısır, Dubai, Kanarya Adaları ve Türkiye'ye charter seferler yapacağı toplamda Avrupa'dan 50 şehre uçuşlar yapacağı belirtiliyor.

Holiday Europe'un CEO'su Petko Christoff charter uçuşunda bir boşluk olduğunu bu boşluğu doldurmak istediklerini belirtiyor.

TUI'nin CEO'su uyarmıştı

Petko Christoff charter pazarında boşluk olduğunu söylese de, Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI'nin CEO'su Fritz Joussen, Avrupa havacılık sektöründe aşırı koltuk arzı ve buna bağlı bağlı olarak oluşan fiyat baskısı nedeniyle yakın süre içinde ciddi konsolidasyonların (birleşme veya devralma) yaşanacağını açıklamıştı. ''Mayorka'ya 19 euroya uçmak doğru bir şey mi?'' diyen Joussen ancak koltuk arzının azalmasında durumunda pazarda farklı fiyatların görülebileceğine dikkat çekmişti.

tui




Bu Haber 31.08.2019 - 10:42:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.