TUI'nin CEO'su 'konsolidasyon' istedi

TUI'nin CEO'su 'konsolidasyon' istedi

Avrupa'da havacılık sektörünün zorda olduğunu belirten TUI Group CEO'su Fritz Joussen, sektörde konsolidasyona ihtiyaç olduğunu ileri sürdü.


TurizmGüncel – Dış Haberler

TUI Group CEO'su Fritz Joussen, Avrupa havacılık sektöründe er-geç bie konsolidasyon (birden fazla şirketin birleşmesi veya satın alma yoluyla şirket sayısının azalması) birden yaşanacağını ileri sürdü.

‘’Beklenenden önce gerçekleşecek’’

Avrupa havacılık sektöründeki aşırı kapasiteye dikkat çeken Fritz Joussen, ''Hava yolu şirketleri üzerinde çok büyük rekabet baskısı var, konsolidasyon beklenenden önce gerçekleşecek.'' değerlendirmesinde bulundu.

Ryanair CEO'su Michael O’Leary'in ''Çok zor bir kış. İflaslar olacak'' şeklindeki açıklamasını hatırlatan Joussen, giderek artan sayıda uçak şirketi patronunun uyarılar yayınladığına dikkat çekti.

‘’Air Berlin’in batması fazla kapasiteyi ortadan kaldırmadı’’

2017'de yılında Almanya'da batan AirBerlin'in 'aşırı kapasitenin' bir sonucu ileri süren Joussen, Air Berlin'in iflasıyla birlikte fazla kapasitenin ortadan kalkmadığını, çünkü bu şirketin Berlin opersyonlarını easyJet'in devraldığını, uçaklarının Lufthansa'ya geçtiğini ve Ryanair'in de Air Berlin2in ortak olduğu Niki'yi bünyesine kattığını hatılattı.

Mayorka’ya 19 euroya uçmak iyi bir şey mi?

İlk 6 ayda Alman hava yolu şirketlerinin 500-600 milyon euro kayıp yaşadığını ifade eden Fritz Joussen, ''Baskı çok büyük ve hava yolu şirketleri artan maliyetleri bilet fiyatlarına yansıtamıyor. Air Berlin iflas etti ancak onun kapasitesi hemen dolduruldu. Rakipler piyasadan çekildiğinde, piyasayı netleştirmemiz gerekir. Air Berlin'in piyasadan çıkması gerekirdi ama devlet garantisi vardı ve bu nedenle şu anki durumla karşı karşıyayız. Aşırı kapasite kimse için iyi bir şey değil. Mayorka'ya 19 euroya uçmak iyi bir şey mi? Hayı değil. Eğer kapasite azalırsa, farklı fiyatlar görebileceğiz.''

‘’Mesele sektör için kolay olup olmayacağı’’

Avrupa havacılık sektöründe bir konsolidasyonun kaçınılamaz olduğunda ısrar eden Joussen, ''Mesele, kapasitenin olması gereken seviyeye gelmesinin sektör için kolay olup olmayacağı.'' dedi.



Bu Haber 23.08.2019 - 14:38:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.