'Okullar geç açılırsa, yerli turist Yunan Adaları'na kaçar'

'Okullar geç açılırsa, yerli turist Yunan Adaları'na kaçar'
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Özgen Acar, bugünkü 'Turizmde Kara Bulutlar' başlıklı yazısında, turizmcilerden gelen 'okullar bayramdan sonra açılsın' talebi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların açılışını 28 Eylül'e ertelemesine değindi. Acar, tatilin bu şekilde uzatılmasının, yerli turistin Yunan Adaları'na kaçmasına sebep olacağını dile getirdi.


Acar'ın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

Turizmciler yağmur duasına çıkar gibi “Kurban Bayramı” duasındalar! Deniliyor ki yeni eğitim- öğretim yılının başlaması, 14 Eylül yerine 28 Eylül’e ertelensin. Böylece vatandaşlarımız 14 gün daha fazla tatil yapma olanağını elde etsinler...

Yabancı turistlerin boş bıraktığı otelleri, lokantaları, hatıra eşya mağazalarını vatandaşlarımız doldurarak açığı kapatsınlar.

Bu arada tatilini yapmış vatandaşımıza dört günlük Kurban Bayramı’nda ikinci bir tatil fırsatı yaratılmış olur, deniliyor.

Bu tarihlerle bağlantılı bazı önemli ayrıntı olayları anımsayalım. Ekonomik sıkıntı içindeki komşu Yunanistan’da turizmi, Türkler canlandırıyor. Yaklaşık 1 milyon Türk’ün ayak basmadığı ada, kulaç atmadığı Yunan plajı, uzo içmediği taverna kalmadı.

Özellikle Türkiye’de Şeker ve Kurban bayramları uzun süreli olunca, vatandaşlarımız ikinci tatilleri için Yunan adalarına koşuyor, sınır kapılarında kuyruklar oluşturuyor. Hatta o günlerde, örneğin Ayvalık’tan Midilli’ye ek vapur seferleri konuluyor. 25 Avro ödediniz mi 1 saat 15 dakika sonra ver elini Midilli… Ya da Sakız, İstanköy adaları…

Sonuçta döviz gelmiyor, döviz gidiyor, açık iyice açılıyor!

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.



Bu Haber 22.08.2015 - 10:45:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • suavi ahipaşaoğlu 25.08.2015 - 01:14

    Yasalar belirli bir gün sayısı eğitim öğretim yapılmasını şart koşuyor. Nitekim okulların kapanış tarih de 1 hafta ileri alındı. Eylüldeki, hala parası kalmış ise gelecek yerli turist ile Haziran 2016 da tatile susamış ama gelemeyen yerliden doğacak kaybı karşılaştırır isek muhtemelen sektörün toplamda kazançlı çıkmayacağını göreceğiz. Biz ülke olarak kısa düşünmeye alışmışız bir de otoriteyi sorgulamamayı Eylül sonu tatile çıkacak sayısı az olacaktır buna karşın erken seçimleri 1 Kasımda yapılacak olması çok büyük bir kesimin 4 günlük 29 Ekim tatilinde evinde kalmasına neden olacaktır. Eylül ayında eğer veliler tatile devam ederlerse onların yolunu gözleyen, başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerin esnafının feryat figanı, olası iflasların hızlanması bakalım ne yankı bulacak. Ne zaman çok yönlü düşünmeye başlayacağız. Ne zaman .....

  • turimzdebuakşam 24.08.2015 - 09:25

    Okul açılış tarihinin uzaması Turizmden ötürü değil, Öğretmenlerin güvenliği açısından, şu an için Doğu ve Güneydoğuda görev yapacak güvenli bir okul yok. Yoksa Turizmi veya Turizm yatırımcılarını düşündüklerinden ötürü tatili uzatmadılar:((

  • ayşe nurhan yiğitbaşı 24.08.2015 - 08:02

    Evet yerli turistler okullar geç açılınca değil en kısa tatilde bile yalnız Yunan Adalarına gitmiyor,Casino olan yerleri tercih ediyor.Kıbrıs , Batum gibi bir de hüviyetin yeterli olduğu yerleri tercih ediyorlar.artık bunlar göz önüne alınmalı.devlet kontrolünde mutlaka CASİNOLAR açılmalı.kayıplar da önlenir.

  • Levent Erdoğan 23.08.2015 - 08:50

    1.Yunanistandaki KDV artışı otel fiyatlarını yaklaşık yüzde otuz yükseltti. 2.Kur oldu 3,21 Anlayacağınız senede 4 5 kere giden birisi olarak artık ben bile düşünüyorum.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.