Oğuz Terzi; Türkiye, kongre ve sağlık turizmine kayıtsız kalamaz

Oğuz Terzi; Türkiye, kongre ve sağlık turizmine kayıtsız kalamaz
MNG Turizm Genel Müdürü Oğuz Terzi, “Türkiye’nin dünya turizm pastasının yüzde 30’unu teşkil eden kongre turizmine ya da 100 milyar dolar büyüklüğe sahip sağlık turizmine kayıtsız kalması mümkün değil” dedi.


Hürriyet Gazetesi'nden Burak Coşan'a konuşan Terzi, Türkiye’nin dünya turizm pastasının yüzde 30’unu teşkil eden kongre turizmine ya da 100 milyar dolar büyüklüğe sahip sağlık turizmine kayıtsız kalmasının mümkün olmadığını bildirdi. Terzi, “Yat, golf, spor, gastronomi, termal, sağlık, kongre turizmi alanlarında yapılan yatırımlarla birlikte sadece deniz, güneş ve kum ülkesi olmaktan çıktık. Uluslararası pazarlardaki rakiplere karşı daha güçlü bir hale geldik. 2014 yılı kongre turizm gelir beklentimiz 3 milyar dolar. Kaplıca kaynakları konusunda Avrupa’da birinci olarak kabul edilmemize rağmen sınırlı sayıda yatırım ile elde ettiğimiz 1 milyar dolar gelir var. Turizmi 12 aya yaymadan, kaynakları tam kapasite ile yatırıma dönüştürmeden hedefe ulaşabilmek çok mümkün görünmüyor” dedi.

2013’te Türkiye’nin dünya turizm pazarında iddiasını sürdürdüğünü söyleyen Terzi, “2014’te İran ve Arap pazarından gelen kişi sayısında ciddi artış oldu. Avrupa pazarından gelen sayısında da düşüş yaşandı. Artış oranı fazla olduğu için azalma genel toplama yansımadı. Ancak 2015’te bu pazarlarda toparlanmanın sağlanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.


Yurtdışı  ve gemi turlarında önemli artış sağladıklarının altını çizen Oğuz Terzi, “Gemi turlarımız 2014’te yüzde 10, yurtdışı turları ise yüzde 45 arttı. Yurtiçi genel otel satışlarında yüzde 5, Kıbrıs’ta ise yüzde 35 büyüdük. Hizmet kalitemizi artıracak yeni yatırımlar yaptık. Web sitemizi, masaüstü bilgisayarlar, tabletler ve mobil cihazlar üzerinden hızlı ve güvenli online rezervasyon yapılacak şekilde yeniledik” bilgisini verdi.



Bu Haber 03.12.2014 - 10:38:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.