Müstehcen tanıtım afişi ile ilgili karar verildi

Müstehcen tanıtım afişi ile ilgili karar verildi
İngiliz Reklam Standartları Otoritesi, Litvanya'nın başkenti Vilnus’un tanıtımı için geçen yılın yaz aylarında başlatılan ve kadın cinselliğini kullandığı eleştirileri alan ‘’Vilnus, G Spot Of Europe’’ kampanyasıyla ilgili kararını açıkladı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Vilnus’un tanıtımı için kullanılan fotoğraf ve ‘’Vilnus, G-Spot of Europe’’ sloganı, reklamlarda kadın cinselliğinin kullanılması tepkiye neden olmuş ve İngiliz Reklam Standartları Otoritesi’ne şikayet edilmişti. İngiltere Reklam Standartları Kurumu ise, reklamın riskli ve cinsel açıdan müstehcen olduğunu belirtse de, reklamın insanları bir saldırıya sevk etmeyeceğini belirtti.

''AVRUPA'NIN G NKTASI''

Litvanya'nın geçtiğimiz yıl Avrupa'nın genelinde başlattığı reklam kampanyası tartışmaları da beraberinde getirmişti. Başkent Vilnus'u tantmak için kullanılan ''G spot of Europe'' (Avrupa'nın G noktası) sloganının kullanılması ve posterde haritayı çekiştiren bir kadının yer alması şikayet konusu oldu.

''KİMSE NEREDE OLDUĞUNU BİLMİYOR AMA...''

Vilnus'un tanıtımı için tasarlanan ''G Spot of Europe'' posterinin birinde harita üzerinde gözleri kapalı başı geriye doğru eğik bir kadın duruyor. Kadının bir eliyle haritada Vinus'u tuttuğu posterde ''Kimse nerede olduğunu bilmiyor. Ama buldun mu muhteşemdir. Vilnus, Avrupa'nın G noktası.'' yazıyor.

''EĞLENCELİ VE SALDIRI EĞİLİMİ OLUŞTURMUYOR''

Yapılan şikayette, reklamın açıkça cinsel içerikli olduğu ve kadın cinselliğinin ilgisiz bir ürünün tanıtımı için kullanıldığı belirtildi. İngiltere Reklam Standartları Kurumu ise, reklamın riskli ve cinsel açıdan müstehcen olduğunu kabul de, eğlenceli olduğunu ve genel bir saldırı eğilimi oluşturmayacağı yönünde açıklama yaptı.



Bu Haber 09.01.2019 - 13:30:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.