Türkiye'den Rusya'ya 15 Temmuz teklifi

Türkiye'den Rusya'ya 15 Temmuz teklifi
Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Türkiye'nin Rusya'ya 15 Temmuz'da uçuşları başlatmayı teklif ettiğini açıkladı.

''Rusya’dan yanıt bekliyoruz''

Rus Interfax ajansına açıklamalarda bulunan Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Türkiye'nin Rusya'ya iki ülke arasındaki uçuşların 15 Temmuz'da yeniden başlatılmasını teklif ettiğini açıkladı. Türkiye'nin Rus tarafından yanıt beklediğini ifade eden Samsar, “İki ülkenin yönetimi uçuşların en yakın zamanda başlatılması için sıkı temas halinde. Bu sırada, iki tarafta da salgınla ilgili durumun kontrol altında olması göz önünde bulunduruluyor ve turizm sezonunun yakınlaşması dikkate alınıyor. Kesin tarih henüz belli olmasa da temmuz ayı içinde uçuşların yeniden başlamasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Tüm önlemler alındı

Antalya'da son 15 gün içinde sadece 4 Covid-19 vakası tespit edildiğini belirten Mehmet Samsar, Türkiye'ye gelecek ziyaretçilerin havaalanından itibaren, kullanacakları taşıtlar, konaklayacakları oteller ve gidecekleri restoranlarda salgınla mücadele kapsamında gerekli mevzuat düzenlemesinin yapıldığını belirtti.

Türkiye'de salgının ilk gününden bu yana ülke genelinde sıkı tedbirlerin uygulandığını ve günlük vaka sayısının düşmeye devam ettiğini kaydeden Samsar, "Mevcut vakaların ise tatil beldelerimizde görülmediği bilgisini sizinle paylaşmak istiyorum. Bu beldelerimizdeki vaka sayısı çok düşük veya yok denecek kadar az. Örnek vermek gerekirse, Rus dostlarımızın en sevdiği yerler arasında bulunan Antalya il sınırları içinde son 15 gündür tespit edilen ortalama vaka sayısı 4, Aydın'da 3, Muğla"da 2." şeklinde konuştu.



Bu Haber 24.06.2020 - 10:34:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.