Mehmet Dahaoğlu: Görüştüğümüz tüm pazarlarda ciddi artış beklentisi var

Mehmet Dahaoğlu: Görüştüğümüz tüm pazarlarda ciddi artış beklentisi var

Antalya turizm fuarında sektör hakkında değerlendirmede bulunan ALTİD ve ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, 2024 turizm sezonunda birçok pazarda artış beklediklerini ifade etti.


Turizm endüstrisinin tüm dinamiklerini beşinci kez Antalya Expo Center’da bir araya getiren Antalya Turizm Fuarı (ATF23) 35 ülkeden 25 binin üzerinde turizm profesyoneli ve paydaşına tekrardan ev sahipliği yapıyor.

Fuarda Alanya 60 metrekarelik bir stantla yer alıyor.

İlk gününde çok sayıda turizm profesyonelini misafir eden stantta ALTİD Başkanı Burhan Sili ve ALTİD ve ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu evsahipliği yaptı.

Fuarla ilgili açıklama yapan Mehmet Dahaoğlu, şunları söyledi:

“Bu fuar bizim için önemli, turizm endüstrisinin tüm kollarını bir araya getirmesi, tur operatörleri, yerel acenteler, havayolu şirketleri, havalimanı yetkilileri, yerel yönetim kadroları, otelciler, eğlence sektörü temsilcileri, gastronomi temsilcileri gibi birçok sektörden üst düzey yöneticiyi buluşturması çok değerli.

Fuar düzenlenmeye başladı, hemen ardından pandemi geldi, buna rağmen büyüdü. Bu stantlarda fikir alışverişleri, anlaşmalar, projeler, ortaklıklar konuşuluyor. Alanya’nın yanı başında böyle bir organizasyon olması mutluluk verici.

Tur operatörleriyle yaptığımız görüşmelerde, turizmi etkileyen herhangi bir olumsuzluk olmaz ise, 2024 turizm sezonunda turist sayılarında artış bekleniyor. İngiltere, Polonya, Avrupa pazarı ve aslında görüştüğümüz tüm pazarlarda ciddi artış beklentisi var.

Ortadoğu'da yaşanan karışıklıklardan dolayı o bölgede turizm, elverişliliğini yitirdi. Potansiyelin ülkemiz başta olmak üzere diğer turizm destinasyonlarına dağılacağını düşünüyoruz.

Rusya açısından bakarsak, Türkiye’ye tercih ettikleri Mısır, Ürdün gibi ülkelere olan talebi, Türkiye’ye çekmek mümkün olabilir. Kriz yönetimi ve pozitif düşünmek önemli.

Son olarak, 2 gün süren bu fuara tüm Akdeniz ve Türkiye turizm profesyonelleri, sahip çıkmalı diye düşünüyoruz.”



Bu Haber 27.10.2023 - 15:20:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.