Karadağ, Ekim ayında askıya aldığı Türk vatandaşlarına yönelik vizesiz seyahat uygulamasını yeniden yürürlüğe koydu. Yeni düzenlemeyle vizesiz kalış süresi 30 günle sınırlandı.
Karadağ, Ekim ayında askıya aldığı Türk vatandaşlarına yönelik vizesiz seyahat uygulamasını yeniden yürürlüğe koydu. Alınan kararla birlikte Türkiye’den Karadağ’a vizesiz girişler tekrar mümkün hale geldi.
Uygulama, Ekim ayında Podgorica’da Türk vatandaşlarının karıştığı bıçaklı kavganın ardından yaşanan diplomatik gerilim nedeniyle geçici olarak durdurulmuştu. Olay sonrası Karadağ polisi operasyon başlatmış, çok sayıda Türk vatandaşı gözaltına alınmış, bazı saldırı girişimleri de kamuoyunda tartışma yaratmıştı. Bu gelişmelerin ardından Karadağ hükümeti vizesiz seyahati askıya almıştı.
Yeni düzenlemeye göre Türk vatandaşlarının Karadağ’da vizesiz kalış süresi 90 günden 30 güne indirildi. Karadağ hükümeti, kararın yasa dışı göçle mücadele ve Avrupa Birliği vize politikalarıyla uyum kapsamında alındığını açıkladı. Dışişleri kaynakları da uygulamanın bu hafta itibarıyla başlayacağını bildirdi.
Öte yandan söz konusu bıçaklama olayına karıştıkları iddiasıyla tutuklanan iki Türk vatandaşı, güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu suçsuz bulunarak serbest bırakıldı. Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatovic ise daha önce vizesiz seyahatin askıya alınmasını ekonomik açıdan yanlış ve aceleci bir karar olarak değerlendirmişti.
Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.
www.turizmguncel.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Turizm Güncel A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. Turizm Güncel
Tasarım & Yazılım Altyapısı DataNet Bilgi Teknolojileri