Libyalı üst düzey yetkilileri taşıyan özel jet, Ankara’da kalktıktan kısa bir süre sonra düştü. Kazada 5 kişilik Libya heyeti ve uçuş ekibi dahil 8 kişi hayatını kaybetti.
Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Trablus'a gitmek üzere saat 20.10’da kalkış yapan Falcon 50 tipi ve 9H – DFJ kuyruk numaralı özel bir jet, kalkıştan kısa bir süre sonra acil durum çağrısında bulundu.
Çağrının ardından saat 20.52’de radar bağlantısının kesildiği uçağın Haymana yakınlarında düştüğü belirlendi.
Olaya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uçakta başta Libya Genelkurmay Başkanı Muhammed Ali Ahmed Al-Haddad olmak üzere üst düzey 5 yetkili bulunduğunu söyledi.
Kısa sürede uçağın enkazına ulaşılırken uçuş ekibi dahil 8 kişiden kurtulan olmadığı bildirildi. Uçağın elektrik arızası nedeniyle düştüğü tahmin ediliyor.
Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını ve 1 Cumhuriyet başsavcıvekili koordinesinde 4 Cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini bildirdi.
Kazada hayatını kaybedenler:
Libya Genelkurmay Başkanı Muhammed Ali Ahmed Al-Haddad
Kara Kuvvetleri Komutanı (Korgeneral) Al-Fayturi Gharib
Askeri Üretim Direktörü (Tuğgeneral) Al-Qatiwi
Genelkurmay Başkanı Danışmanı Mohammed Elassawi
Genelkurmay Başkanı Fotoğrafçısı Mohammed Omar Ahmed
Kaptan Pilot Denis Pourtau
İkinci Pilot Antony Tangarpriganin
Kabin Memuru Maria Pappa
Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.
www.turizmguncel.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Turizm Güncel A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. Turizm Güncel
Tasarım & Yazılım Altyapısı DataNet Bilgi Teknolojileri