Rusya'da haziran şoku: Tam 10 kat düştü

Rusya'da haziran şoku: Tam 10 kat düştü
Rus Tur Operatörleri Birliği İcra Kurulu Başkanı Maya Lomidze, Rusya turizm sektöründeki talebe, trendlere, fiyatlara ve beklentilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, ülke turizmi ile ilgili TASS ajansına açıklamalarda bulundu. Rusya'da tatil fiyatlarının genel olarak geçen yılki seviyede olduğunu belirten Maya Lomidze, Rusya içi turizmde gözlemlenen üç ana tendi de açıkladı.

Rezervasyonlar 10 kat düştü

Tur operatörlerinden aldıkları bilgilere göre, Rus turistlerin haziran ayındaki tatil talebinin bir önceki yılın aynı ayına göre 10 kat düştüğünü açıklayan ATOR Başkanı Maya Lomidze, ''Diğer taraftan tur şirketleri, haziran ayında satışların önceki haftalara göre arttığını gözlemliyor. Ancak talep arzı aşmıyor, temmuz ve ağustos fiyatları çok uygun.'' dedi. Lomidze ayrıca, tatil fiyatlarında artış beklemediklerini de sözlerine ekledi.

Rusya içi turizmde 3 trend

Rusya içi turizmde üç temel trend oluştuğunu kaydeden Maya Lomidze, ''Bunlarlar birincisi Mini oteller, misafirhaneler, kamp alanları, ikincisi Rus tur operatörlerinin Rosturizm'in desteğiyle uçuş başlattığı uygun fiyatlı Altay, Buryatia (Baykal), Kaliningrad, Khakassia gibi destinasyonlar ve üçüncüsü ise turizmde 'gri alan' olarak tanımlayabileceğimiz yerler. Yasa ve standart dışı faaliyet gösteren bu konaklama merkezleri, denetlenmediği için koronavirüs hızla yayılabilir.'' ifadelerini kullandı.



Bu Haber 18.06.2020 - 09:32:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.