''Rus turist muhtemelen temmuzdan önce tatile gidemeyecek ama...''

''Rus turist muhtemelen temmuzdan önce tatile gidemeyecek ama...''
Rus Tur Operatörlüğü Birliği (ATOR) İcra Kurulu Başkanı Maya Lomidze, koronavirüs sonrası Rusya pazarını nelerin beklediği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

ATOR İcra Kurulu Başkanı Maya Lomidze, koronavirüs salgını ve sonrasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lomidze, korona sonrasına ilişkin pozitif mesajlar verdi.

Korona öncesine dönüş 2021’de gerçekleşir

''Büyük ihtimalle temmuzdan önce kimse bir yere gitmeyecek'' diyen maya Lomidze, ''Temmuz veya ağustos gibi seyahat pazarının düzene girmesini bekliyoruz. Ancak bu tarihlerden sonra yurt dışı destinasyonlarda durumun nasıl şekilleneceğini bilmiyoruz. Ancak büyük ihtimalle yurt dışı destinasyonları farklı zamanlarda açılmaya başlayacak. 2021 gibi seyahat sektörü korona öncesine dönecek.'' ifadelerini kullandı.

''Muazzam bir geri dönüş bekleniyor'

Uzmanların, salgının geçmesinin ardından seyahat sektöründe muazzam bir geri dönüş beklediğini ifade eden Maya Lomidze, ''Bu, turizm endüstrisine ve sektördeki oyunculara ayakta kalmak ve ellerinden gelenin en iyisini yapmak için umut veriyor'' değerlendirmesinde bulundu.

''Normale dönüş 6-8 ay alır''

Ancak krizin yaralarının sarılmasının zaman alacağını kaydeden Mya Lomidze, ''Bastırılmış bir talep olduğu ve muazzam bir geri dönüş yaşanacağı dikkate alınsa bile, sektörün kriz öncesine dönmesi 6-8 ay alacaktır.'' dedi.



Bu Haber 14.04.2020 - 18:30:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.