Lykia World Links Golf Antalya'yla ilgili önemli gelişme: Karatopraklı artık...

Lykia World Links Golf Antalya'yla ilgili önemli gelişme: Karatopraklı artık...
Bin 200 yataklı Lykia World otel ile 18 delikli Links Golf Antalya'yı bünyesinde bulunduran Lykia World Links Golf Antalya tesisi ile ilgili dava süreci sonuçlandı. Manavgat 3. İcra Dairesi, tesiste bulunan Vadi Karatopraklı'ya ait Harman Turizm ile tüm tüzel, özel, alt kiracı, işletmeci ve 3. şahısların tahliyesine, tesisin ise yeniden Silahtaroğlu ailesine verilmesine karar verdi.



TurizmGüncel

Yatırımcı Silkar Turizm tarafından 2014 yılının ocak ayında Adupe'ye, Adupe tarafından da aynı yılın mayıs ayında Vadi Karatopraklı'nın sahip olduğu Harman HV Turizm'e kiralanan Lykia World Links Golf Antalya ile ilgili dava süreci sonuçlandı. Manavgat 3. İcra Dairesi, tesiste bulunan  tüm tüzel, özel, alt kiracı, işletmeci ve 3. şahıslartarı tahliye ederek tesisin işletmesi yeniden Silahtaroğlu ailesine verdi.

SİLKAR: GEÇMİŞTE MAHKEMENİN VERDİĞİ YANLIŞ KARARDAN DOLAYI...''

Slkar Turizm tarafından Turizmgüncel'e yapılan açıklamada, ''Daha evvel ki kamuoyu açıklamalarımızda belirttiğimiz üzere Silkar Turizm’in sahibi olduğu tesisimizde bulunan tüm tüzel, özel, alt kiracı, işletmeci ve 3. şahıslar tesiste yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle doğan ihtilaf sebebi ile başlayan ve geçmişte mahkemenin verdiği yanlış kararlardan dolayı 2 yıl 7 ay uzayan hukuki sürecin sonunda tahliye ederek, hukukun üstünlüğüne ve doğru yoldan sapmayanların her zaman kazanacağına olan inancımızla sabırla bekleyerek, mücadelemizde haklı çıktık.'' ifadelerine yer verildi.

İHTİYATİ TEDBİR KARARI KALDIRILDI

Harman tarafından Silkar’ın kesinleşmiş tahliye kararının infazını engellemeye yönelik alınan ihtiyati tedbir kararı  27.07.2017 tarihinde Manavgat Sulh Hukuk Mahkemesi’nde yapılan duruşmada “….ihtiyati tedbire ilişkin itirazların incelenmesine 09/05/2016 tarihinde konulan ihtiyati tedbirin yargılamanın geldiği aşama ve bir mahkeme kararının başka bir mahkeme kararı ile kesin hüküm etkisinin ortadan  kaldırılmayacağı dikkate alınarak 09/05/2016 tarihinde konulan ihtiyati tedbirin kaldırılmasına,…..istinaf kanun yolu açık olmak üzere” gerekçesiyle yerel mahkeme ihtiyati tedbirin kaldırılmasına karar verildi.

HARMAN TURİZM KARARA İTİRAZ ETTİ AMA

Harman Turizm kararı Antalya Bölge Adliye Mahkemesinde 6. Hukuk Dairesine temyiz etti.  29/08/2017 tarihinde yapılan incelemede “27.07.2017 tarihli Manavgat Sulh Hukuki Mahkemesinin kararı durum ve koşulların değişmesi sebebiyle daha önce verilen ihtiyati tedbir kararının kaldırılması niteliğindedir……yukarıda açıklanan sebeplerle, ilk derece mahkemesinin 27.07.2017 tarihli ihtiyati kararının kaldırılmasına yönelik kararı tek başına istinafı kabil olmadığından,…..davacı vekilin istinaf başvuru dilekçesinin reddine kesin olmak üzere oybirliğiyle” karar verildi ve böylece Harman Turizm’in Lykia World Links Golf Antalya'yı tahliyesinin önünde hiçbir engel kalmadı.

2 Eylül tarihi itibariyle tesisteki tüzel ve özel tüm alt kiracı, işletmeci ve 3. şahısları tahliye eden Silkar Turizm, açıklamanın devamında şunları ifade etti:

TESİS 11 EYLÜL 2017 İTİBARİYLE YENİDEN AÇILIYOR

''Silkar Turizm ve Silahtaroğlu ailesi olarak 35 yıldır ülkemize ve Türk turizmine olan inancımız, emeğimiz ve birikimimiz ile hizmet vermekteyiz.  Ülkemizin yurt dışı ve yurt içinde tanınan ilk yerel turizm markalarından Lykia World markası ile 18 delikli links golf sahası ve 1200 yataklı resort konseptinde 5 yıldızlı otelimiz, doğayla bütünleşen mimarimiz ile Lykia World Links Golf Antalya’yı 11 Eylül 2017 tarihi itibari ile yeniden işletmeye açıyor, sektöre bir daha merhaba diyoruz.
 
Misafirlerimizi yıllardır emek verdiğimiz ve sizlerin de bildiği gerçek Lykia World hizmet ve kalite standartlarında misafir etmekten memnuniyet duyacağız.

Bizleri destekleyen, inanan ve sabırla bekleyen bütün iş ortaklarımıza, personelimize ve misafirlerimize teşekkür ediyoruz.''



Bu Haber 10.09.2017 - 17:28:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.