440 milyon lira değerindeki ünlü otel icradan satışa çıkarıldı

440 milyon lira değerindeki ünlü otel icradan satışa çıkarıldı

Ünal Aysal'ın şirketi UNIT Invesment NV bünyesinde bulunan Les Ottomans Otel'in, Akbank'a olan borcu nedeniyle icralık olduğu belirtildi.


Ünal Aysal'ın şirketi UNIT Invesment NV'nin Akbank'a olan borçları nedneiyle, Les Ottomans ismiyle otel olarak faaliyet gösteren 440 milyon lira değerindeki Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısının icralık olduğu belirtildi.

Yarı fiyatına...

Diken.com.tr'den Ali Yılmaz'ın haberine göre, Les Ottomans Otel 220 milyon liaya açık artırma usulüyle icradan satışa çıkarılacak.

7 Kasım 2019 tarihinde İstanbul'da ihalesi yapılacak olan ve Sadrazam Muhsinzade Mehmet Paşa tarafından yaptırılan yalı, ABD Başkanı Donald Trum başta olmak üzere birçok ünlü ismi ağırlamasıyla da biliniyor. 4 adet taşınmazın ekonomik bütünlük oluşturduğundan bir bütün halinde satılmasına karar verilen yalı toplam 3.656,43 m2 alan içerisinde yer alıyor.

''Alıcılar için büyük fırsat''

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan icra danışmanı Caner Çakı, "Bu tarz bir yalıyı 2. el piyasasında bile satışına rastlamak mümkün olmazken, icradan yarı fiyatına satışa çıkacak olması alıcıları için büyük bir fırsat. Yalı konumu itibari ile de dikkat çeken bir bölgede yer alıyor.

Halihazırda satılacak olan parsel üzerinde lüks bir otel, cafe, bar ve havuz bulunmakta, yani turistlik tesis olarak kullanılmakta. Fiyatının da uygun olduğunu düşünüyorum ve ihale sonucunu merakla bekliyorum. Bu tarz fırsatları değerlendirmek isteyenlerin internet üzerinden icra danışma hattı yazdıklarında bu tarz bir çok ihaleden haberdar olabileceklerini söyleyebiliriz" dedi.

SBK Holding genel merkez yapacak iddiası

Edinilen bilgilere göre Les Ottamans Otel'le ilgili icra dosyasını şimdiye kadar sadece SBK Holding aldığı ve ihaleye katılmak için 88 Milyon TL teminat mektubu verdiği görüldü. SBK Holding oteli alarak Genel Merkez yapmak istediği konuşuluyor.



Bu Haber 12.09.2019 - 11:02:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.