45 otel, 10 bin yatak bulunan bölge için harekete geçtiler

45 otel, 10 bin yatak bulunan bölge için harekete geçtiler
1974 yılından bu yana Yeşil Hat tampon bölgesinde yer alan ve üstünde BM'ye ait bir de bina bulunan KKTC'deki Maraş bölgesi için envanter çalışması başlatılacak.

1974 yılından bu yana üstünde yerleşim bulunmayan ve BM'ye ait bir de binanın yer aldığı Yeşil Hat'taki Maraş bölgesi için envanter çalışması başlatılacağı belirtildi.

Bilimsel envanter değerlendirilecek

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile bir araya gelen Başbakan Ersin Tatar'ın, kapalı bulunan Maraş'a uzman bir ekibin girerek, envanter çalışması kararı alındığı belirtildi. Bakanlar Kurulu'nun Maraş konusunu değerlendirdiğini kaydeden Özersay, "Bu konuyla ilgili bilimsel envanterlerin değerlendirileceğini" söyledi.

Kapalı Maraş'ın statüsünün netleşmesi için Kuzey Kıbrıs ile Ankara'nın birlikte hareket etme kararı aldığı kaydedildi.

Buna göre, Kıbrıs'tan uzman bir ekip Maraş'a girerek, taşınır ve taşınmaz mülklerin listesini çıkaracak.

Şu anda 'hayalet şehir' olarak bilinen Maraş, BM tarafından 1974 yılından bu yana hem yerleşime hem de iskana kapalı tutuluyor. Maraş'ın eski haline dönmesi için 10 milyar dolar yatırım gerektiği belirtiliyor.

10 bin yataklı 45 otel var

Kapalı Maraş’ta 1974’ten önce 10 bin yataklı 45 otel ile 60 apartman tipi otelin bulunduğu ve Rum turizminin yüzde 58’inin bu bölgede olduğu belirtiliyor. 3 bin ticari birim, 99 eğlence merkezi, 143 Yönetim ofisi, 4 bin 649 özel ev, 21 banka, 24 tiyatro ve sinema, 380 bitirilmemiş inşaat, İngilizce, Yunanca ve Türkçe 8 bin 500 kitabın olduğu bir kütüphane bulunuyordu.



Bu Haber 19.06.2019 - 10:57:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.