Kültür turizminde önemli adım: Kredi kartı ile müzelere giriş dönemi başladı

Kültür turizminde önemli adım: Kredi kartı ile müzelere giriş dönemi başladı
İş Bankası Maximum Kart'ın yeni hizmeti ile tüm İş Bankası Maximum Kartlar Müzekart özelliği kazandı. Maximum Kart sahipleri için müzelere ücretsiz giriş dönemi başladı.


TurizmGüncel
 
İş Bankası ve TÜRSAB-MTM iş Ortaklığı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile gerçekleştirdiği iş birliği sonucunda Maximum özellikli İş Bankası kredi kartları Müzekart özelliği kazandı. Maximum Kart sahipleri 300'ü aşkın müze ve ören yeriniher yıl bir ay boyunca ziyaret edebilecek.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un katıldığı basın toplantısı İş Bankası Genel Müdürlüğünün yer aldığı İş Kulelerinde gerçekleştirildi. 



ÇELİK: BANKALARIN KÜLTÜREL YAŞAMA KATKISI YETERLİ DEĞİL
 
Basın toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, göreve geldikten sonra önüne gelen ilk projenin bu olduğunu belirterek, bankaların kültüre aktkısının şu anda yeterli seviyede olmadığını ifade etti. Çelik, "Biz görev süremiz içinde ne kadar sosyal sorumluluklar içinde kültüre yer ayrıldığına bakacağız. Kredi kartı aynı zamanda müze kart olacak. Bizim istediğimiz kültürel sorumluluk projelerine daha çok yer verilmesidir. Bu kart ile İş Bankası yeni bir yüz kazanmış oldu. İnsanlarımızın ayağına kültürü götürecek projeler bekliyoruz. Kültüre katkı marka değerini artırır. Biz İş Bankasından her sene daha çok kültürel proje bekliyoruz. Vatandaşımızın gündelik hayatına dokunan projeler bekliyoruz. Sosyal hayatla köprüler Kur'an projeler istiyoruz. Bir müze kartı ile 1 ay müze geçebiliyorsunuz." değerlendirmesini yaptı.



BALİ: BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ BİR PROJE
 
Toplantının diğer konuşmacısı İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ise banka olarak pek çok projeye katkıda bulunduklarını ve bu çalışmalarla ilgili olarak kaynaklarını seferber ettiklerini söyledi. Kültür turizminin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Bali, "Bu nedenle bu proje bizim için çok değerli. Maximum kartı ile yaşamı zenginleştirecek bir hüviyet tanımlamak istiyoruz. İlave bir işlem yapılmadan 6 milyon müşterilerimizin kartı müze kartına dönüşmüş durumdadır. Kullanılan tarihten itibaren bir ay süreyle kart müşterileri müze kartı kullanabilecek. Turnike ve post cihazları kullanılarak kartlı geçiş yapmak mümkün olacak." açıklamasını yaptı.

 
Toplantıda konuşan DÖSHİM'in projelerinden söz eden Genel Müdür Murat Usta ise şunları söyledi:

MÜZELERDE 2012 YILINDA 280 MİLYON TL GELİR ELDE EDİLDİ

"Son birkaç yıldır müze standartlarını yükselterek dünya kalitesine çıkartmak istiyoruz. Eserlerin teşhiri, yönlendirme levhaları, personel kalitesi bizim için önemli. Müzekart uygulaması büyük bir kolaylık getirdi. 3 milyon 600 bin vatandaşımız Müzekart kullanıyor. Müzekart sahipleri 3.5 milyona yaklaşan kart kullanımı ile müzelerimize ulaşmış durumdalar. Yabancı ziyaretçilerimiz için pas kart uygulamasına başladık. Otellerde bunun satışını yapıyoruz. 2012 yılında 28.700 kişiyi müze ve ören yerlerinde ağırladık. Bakanlığımız 2012 yılında müzelerden 280 milyon gelir elde etmiştir. DÖSHİM 2012 yılında 335 milyon gelir elde etti. Ülkemizin yurt dışında tanıtılması için bu kaynakları kullanıyoruz. Bugün yapmış olduğumuz işbirliği ile prestijli bir iş ortaya konuluyor. Burada iki önemli kartı bir araya getirmekten dolayı mutluluk duyuyorum."
 
ULUSOY: GİRİŞ HAKKINI İKİYE ÇIKARACAĞIZ

Kredi kartları ile müzelere giriş sağlamanın tarihe ışık tutacak bir kültür projesi olduğunu ifade eden TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise, "Devletin devamlılığı ve kurumsal kimliği bugün kendini göstermiştir. Bakanımızın kısa bir sürede bu proje için yanımızda olması bizi mutlu etmiştir. 1 milyar 41 milyon dolarlık bir ihale aldık. Müzekart ile müze girişleri yüzde 22 artmıştır. Böylece kaçakları da kontrol etme fırsatımız oldu. İlk kültür faaliyetlerini başlatan banka olarak İş Bankası ile böyle bir işbirliğine gittik. Maximum Kart ile müze girişleri 1 ay süreyle mümkün olacak." dedi. Ulusoy, Müzekart ile tek olan müze giriş hakkını ikiye çıkaracaklarını kaydetti.  Öğrenci ve öğretmenler için zaten sınırsız giriş hakkı var. Müzekart artık bizim kimlik kartımız haline gelmiştir. Bir defa daha İş Bankasını ve MTM'yi tebrik ediyorum."  ifadesini kullandı.
 


Bu Haber 18.02.2013 - 12:26:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.