Konaklama vergisine 'yıldız' ve 'toplantı' ayarı geliyor

Konaklama vergisine 'yıldız' ve 'toplantı' ayarı geliyor

Dijital Hizmet, Değerli Konut ve Konaklama Vergisi Meclis Plan Bütçe Komisyonda tartışılıyor. Konaklama vergisinde bazı değişiklikle yapılacağı belirtiliyor.


45 maddelik Dijital Hizmet Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda değişiklik yapan yasa teklifinin görüşmeleri Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sürüyor.

Otellere göre değişecek

2020 yılı için yüzde 1, sonraki yıllar için yüzde 2 olarak uygulanacak konaklama vergisinin maktu vergi olarak düzenleneceği ve her tesisten elit oranda alınmayacağı açıklandı. Hizmet kalitesine göre kademelendirme getirilecek. 5 yıldızlı otelden daha fazla 2 yıldızlı otelden daha az konaklama vergisi alınması şeklinde bir düzenleme yapılması planlanıyor.

Toplantılarda vergi alınması için konaklama şartı

Otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart, misafirhane ve kamping gibi konaklama tesislerinde verilen hizmetlerden yeni bir vergi alınması amacıyla Konaklama Vergisi’nin ihdas edildiğini belirten AKP Parti İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, verginin mükellefinin konaklama hizmetini sunanlar, verginin matrahının ise geceleme ve diğer hizmetlerin toplam bedeli olacağını kaydetti. Demiröz, otellerde yapılan toplantı veya seminerlerin Konaklama Vergisi’ne tabi olmayacağını, bu vergi için konaklama yapılmasının şart olduğunu söyledi. Demiröz, ''Burada konaklama önemli. Herhangi bir otelde bir toplantı yapılabilir, orada yapılan ücretler konaklama vergisine tabi değil. Konaklama olması şart. Diyelim ki bir seminer verilecek, bununla ilgili bir otelin salonu kiralandı üç s aat, beş saat, ona ödenen ücretler konaklama vergisinden istisna.'' diye konuştu.



Bu Haber 31.10.2019 - 08:15:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.