Kilit Grubu ve Jolly Tur'dan iç pazar atağı

Kilit Grubu ve Jolly Tur'dan iç pazar atağı
İç pazarın önde gelen oyuncularından Jolly Tur ile konaklama sektöründe büyük yatırımları bulunan Kilit Global güçlerini birleştirdi.

 
Savaş Daş – TurizmGüncel 
 
Turizm sektörünün iki önemli aktörü Jolly Tur ve Kilit Hospitality Group, İstanbul Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi. Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar ve Kilit Hospitality Group Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Kilit, yeni stratejilerle iki grubun ilişkisinin giderek güçlendiği mesajını verirlerken, turizmin toparlanmaya başladığı 2017 yılında hedeflere doğru emin adımlarla ilerleyerek yatırım sürecini devam ettirdiklerini vurguladı. 

 
İki grubun güç birliği mesajı verdiği basın toplantısında yapılan açıklamalarda, 2017 ve sonraki yıllara güvenle bakıldığı belirtildi. Şirket temsilcilerinin altını çizdiği bir diğer mesaj ise yeni yatırımlarla yola devam kararlılığı oldu. Turizm sektörünün bugünü ve geleceği hakkında da değerlendirilmelerin yapıldığı basın toplantısında, ayrıca, Jolly Tur’un 100’e yakın acentesi de katıldı. Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar ve Kilit Hospitality Group Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Kilit’in ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında, Amara World Hotels CEO’su Korhan Alşan, Crystal Hotels CEO’su Umman Çetinbaş ve Jolly Tur Akdeniz Bölge ve Kontrat Müdürü Yavuz Öztürk de yer aldı.
 
‘’KALİTEMİZİ KORUMAKLA KALMADIK, ÇITAYI DAHA DA YÜKSELTTİK’’
 
2016 yılının önceki yıllarla kıyaslandığında kayıp yıl olarak nitelenebileceğini belirten Crystal Hotels CEO’su Umman Çetinbaş, bunun en büyük nedeninin Rusya pazarının kapalı olması olduğunu ifade etti. ‘’Bu çalkantılı dönemde bir alanda artış da görüldü’’ diyen Çetinbaş, yerli turistin daha rahat yatak bulabilmesi sebebiyle iç pazarda büyüme gerçekleştiğini kaydetti.
 
Çetinbaş, konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:
 
‘’ Biz birçok işini kendi halleden bir otel grubuyuz. Crystal Hotels olarak, bu süreçte çok önem verdiğimiz kalitemize korumakla yetinmedik. Kendi çiftliklerimizde ürettiğimiz ürünler ve pek çok otelde bulunmayan ithal ürünlerimizle kalite çıtamızı daha da yükselttik. 

 
‘’HER OTEL HER TEŞVİKTEN YARARLANAMIYOR’’
 
2016 yılında yerli misafir sayılarımızda yüzde 15 artış oldu. Ancak sektör olarak zor bir sezon geçirdiğimizi herkes biliyor. Devlet tarafından çeşitli alanlarda teşvikler veriliyor. Ancak her otelci her teşvikten aynı anda yararlanamıyor. Bu nedenle kendinize en uygun teşviği seçmeniz gerekiyor. Şu anda SGK ve muhtasar ödemelerinde bazı teşvikler söz konusu ancak ÖTV konusunda verilen bir teşvik yok. 
 
‘’MÜŞTERİ YOKSA PERSONEL İSTİHDAM EDEMEZSİNİZ’’
 
Bu sene biz de pek çok grup gibi istihdamdan tasarruf etmek durumunda kaldık, çünkü müşteri olmayınca personel istihdam edemezsiniz. Bu durum kalifiye eleman açığını doğurdu. Bu sene bu problemi tekrar yaşamamak için gerekli önlemlerimizi aldık.
  
‘’İÇ PAZARDA BÜYÜYECEĞİZ’’
 
Bizim pastamızda her zaman pay sahibi olan iç pazar artık otelcilikte yadsınamayacak bir pazar haline geldi. Biz de Crystal Hotels olarak bu sene iç pazarda büyümeyi hedefliyoruz.’’
 
‘’2016’DA KAPALI OLAN OTELLER, 2017’DE AÇILACAK’’
 
2016 yılında bazı otellerin hiç açılmadığını, bazılarının ise daha kısa sürelerle hizmet verdiğini belirten Çetinbaş, ‘’Ama 2017 için böyle bir planlama yok. Geçen sene açılması planlanan ama kötü sezon nedeniyle açılamayan oteller 2017 yılında açılacak.’’ dedi.  

 
‘’ANTALYA’DA DOĞAL SELEKSİYON YAŞANDI’’
 
Kilit Hospitality Group Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Kilit ise, iç pazardaki dinamizm ve gelişimin artarak sürdüğünü belirterek, bu çerçevede gelecek dönemlerdeki iç pazar stratejilerini ana partnerleri olan Jolly Tur ile birlikte kurguladıklarına dikkat çekti. Tolga Kilit, “Özellikle Jolly Tur’un kalite anlayışı, teknolojiye yapmış olduğu yatırımlar, müteşebbislerin gelişimine olan katkıları ve oluşturdukları takım ruhu iş birliğimize ayrı bir değer katıyor” dedi. 

2017 yılında yeni otel yatırımı planlarının olmadığını söyleyen Kilit, ‘’2016’da Antalya’da doğal seleksiyon yaşandı. Bu zor yılda hizmeti ve mali gücüyle ayakta kalamayan oteller belli oldu.’’ ifadelerini kullandı. 
 
‘’İÇ PAZARIN PAYI ARTTI, RUSYA OYUNA DÖNDÜ’’
 
2016 yılının iç pazarda inanılmaz artışlara da sebebiyet verdiğini belirten Kilit, ‘’2015 yılında iç pazarın payı yüzde 33 civarındaydı, 2016’da bu oran yüzde 42’ye çıktı.’’ şeklinde konuştu. ‘’Biz Avrupa pazarında önemli bir düşüş yaşamadık’’ diyen Kilit, 2017 yılında Almanya’da yüzde 15-20 civarında kayıp olabileceğini; ancak hem Rusya’nın oyuna dönüş yapması hem de iç pazarın gücüyle büyümenin süreciğini kaydetti.
 
‘’TUR OPERATÖRLERİ SAĞLAM PARTNER ARAYIŞLARINI HIZLANDIRDI’’
 
Kriz yılı 2016’da partnerleriyle çok sayıda problem yaşayan iç pazar operatörlerinin 2017 yılında daha sağlam partner arayışını hızlandırdığını kaydeden Kilit, konuşmasının devamında şu noktalara değindi:
 
‘’Kilit olarak şu anda 5 bine yakın istihdamımız var. Kriz sürecinde yüzde 15 dolayında personel kesintimiz oldu. Şimdi istihdam dengesini eski seviyesine çıkarmak istiyoruz.
 
‘’İÇ PAZAR GÜÇLENİRSE, DIŞARIDA DA FİYATLARI YÜKSELTEBİLİRİZ’’
 
Bu kadar otel ve yatak arzını ülkemizde yatırım yapmak için yaptık. Şimdi de bu otelleri doldurmak için çalışıyoruz. Erken rezervasyonların kasım ayına kadar çekilmesi ile iç pazarın önemi bir nebze daha arttı. Eğer ki iç pazar potansiyelimizi daha da artırırsak, o zaman dış pazarda da yataklarımızın fiyatını yükseltebiliriz. İç pazar ne kadar güçlü olursa biz de dışarıda o kadar güçlü oluruz.’’

 
KORHAN ALŞAN: 2017 KESİNLİKLE 2016’DAN İYİ OLACAK
 
Amara World Hotels CEO’su Korhan Alşan ise, konuşmasına devlet tarafından verilen teşvikleri değerlendirerek başladı. ‘’Özellikle tahsisli araziler üzerindeki ecrimisil irtifa hakkı ödemelerinde faizsiz bir öteleme söz konusu.’’ diyen Alşan, ‘’Uçak katkı payları da bir yıl daha uzatıldı. Bu da risk alan operatörler açısından son derece önemli bir adım.’’ ifadelerini kullandı. 
 
‘’2017 yılı 2016'ya göre kesinlikle bir artış yılı olacak.’’ diyen Alşan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
 
‘’Çünkü Rusya oyuna geri döndü. Rusya'nın pazara tekrar dönmesi 2017'de 2016'ya göre yüzde 20 artış beklentisi oluşturdu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışında yaşayan Türk halkına dönük bir çağrısı oldu. Yurt dışında önemli sayıda Türk nüfusu yaşıyor. Bunun bir etki yapacağını tahmin ediyorum. Batı Avrupa pazarlarında ise geçmiş senelere oranla bir kayıp söz konusu ve bunun 2017'de de devam edeceği görülüyor. Bu durum erken rezervasyon rakamlarında kendini gösyeriyor.
 
‘’İÇ PAZAR ANA KAYNAK PAZAR HALİNE DÖNÜŞECEK’’
 
Amara Grubu olarak iç pazar geçmişten bu yana hep önceliğimiz oldu ve bunun hep faydasını gördük. Otelcilikte çeşitlilik önemli. Zamanında bazı gruplar bu hataları yaptı ancak biz hep pazar çeşitliliğini koruduk.
 
İç pazar büyümeye devam ederek Türkiye'de ana kaynak pazara dönüşecek. İnsanlar ailelerini tatile götürmeyi artık bir alışkanlık haline getirdiler.’’
 
METE VARDAR: OTELLER ESKİDEN İÇ PAZARI MAYISA KADAR BEKLETİRDİ 
 
Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar ise, ana partneri oldukları Kilit Hospitality Group ile bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtirken, Amara, Crystal ve Nirvana markalarıyla otelcilik sektöründe son derece önemli bir pozisyona sahip ve bu pozisyonu sürekli geliştirmeye odaklanmış Kilit Hospitality Group ile uzun yıllara dayanan ilişkilerinin giderek güçlendiğinin altını çizdi. Turizm sektörünün iki öncü oyuncusu olarak hız kesmeyen yeni yatırımlar ve stratejileriyle geleceğe güvenle baktıklarını vurgulayan Mete Vardar, şöyle konuştu:

“Jolly Tur ve Kilit Hospitality Group’un güvene, müşteri memnuniyetine dayalı ilişkisi her yıl yeni projeler ve yeni yaklaşımlarla daha da gelişiyor. Jolly Tur olarak Türkiye’nin otelcilik sektöründe yaptığı girişimler kadar müşteri memnuniyetine odaklı yapısıyla ana hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerleyen Kilit Hospitality Group’un ana partneri olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz.” 



Vardar, konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:
 
‘’Eskiden örneğin Jolly Tur olarak otellere gittiğimizde, bizi mayıs ayına kadar bekletirlerdi. Ancak artık iç pazarın önemini herkes anlamış durumda. Şu anda burada oteller ve tur operatörleri olarak bir araya gelmiş olmaktan son derece mutluyum.
 
Eskiden erken rezervasyon satışlarına mayıs ayında başlardık, şimdi kasım ayında özel fiyatlarla çıkıp yerli tatilciye plan yapma imkanı sağlıyoruz. Artık Türkiye'de bilinçli bir tatilci potansiyeli de oluştu. Bu durum otellerin de bakış açısını değiştirdi.
 
Örneğin, bu sene kurda yaşanan dalgalanmalar otel fiyatlarına yansıtılmadı. Tük tatilci artık Avrupalı’dan bile daha uygun fiyata tatil alma fırsatına sahip. 
 
‘’İÇ PAZAR CAN SİMİDİ OLDU, DAHA ÇOK TANITIMA İHTİYAÇ VAR’’
 
Geçen yıl yaşanan darbe girişimi sonrasında yüzde 20’lik iptal aldık ve 40 milyon lira geri ödeme yaptık. Ancak çalışmaya devam ediyoruz. Ben 2017 yılının daha iyi bir yıl olacağına inanıyorum. 
 
2016 yılında iç pazar pek çok bölge için can simidi oldu. 14 Temmuz'a kadar biz yüzde 170 büyüme ile gidiyorduk. Havalimanı saldırısı ve darbe girişiminin ardından duran sektör, ağustos ayıyla birlikte yeniden kıpırdanmaya başladı.
 
Türkiye'de iç pazar ile ilgili tanıtımda ciddi eksiklikler var. Daha fazla tanıtım yapılması lazım.
 
Son yıllarda erken rezervasyonlarla çok daha fazla kitleye ulaşıyoruz ama bu kampanyalar genişletilirse, bu sayıların çok daha fazla artacağına inanıyorum.’’
 
 
 



Bu Haber 27.02.2017 - 14:04:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Efendi 07.03.2017 - 03:43

    Gel de gülme.. Akıllara zarar açıklamaları strateji şeklinde patronlarına sunan yöneticileri çalıştıran bu koca koca patronlar, turizmin içinden çıkılmaz hale gelmesinde en büyük yeri teşkil ediyorlar. Bundan sonraki adım da "devlet yardım etsin"..

  • POLYANA 01.03.2017 - 10:36

    Selim Özdemir kardeşimiz hangi ülkede yaşıyor. Yalan - Dolanla bu işler yapılmaz. Dürüstçe , adam gibi dik durup , tanıtım yapıp başarmaya bakacaksın. Bombalar,Suriyeli Mülteciler,Aşırı Antidemokratik hareketler,insan hakları ihlalleri vs vs . Gerçeklerden uzaklaşarak , hayal kurarak bu işler düzelmez. Dünya ülkeleri bizleri kondurduğu yer itibari ile ağzımızla kuş tutsak bu işler eskisi gibi olmaz......

  • SELİM ÖZDEMİR 28.02.2017 - 04:15

    Hep aynı şeyi yapıyor, gerekli rakamlara ulaşmak için çaba göstermemiz gerekir iken, ortaya atılan düşünceleri hayal ya da spekülasyon olsa da acımasızca eleştiriyoruz. Yurt dışında yaşayan insanlar bu açıklamalar ile yıllarca motive edildi. Mısır da ilk otel saldırıları olduğunda kitaplar yazdırıldı ve kötü günler unutturulmaya çalışıldı ve başarıldı. Neden biz hayal olsa da birazcık dış dünyaya ve ülkemiz insanına tatlı mesajlar verip tatil yapmalarını, yabancıların ülkemize gelmelerini sağlamayalım. Ya da gelmeyin buraya burası kötü, o kadar sayı da olmaz, kapat dükkanı gidelm mi diyelim. YAPMAYIN LÜTFEN HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ....

  • HAYAL KURMAYA DEVAM EDİN 28.02.2017 - 10:42

    Sevgili arkadaşlar; Sizler ney yer- ne içersiniz. Yukarıdaki açıklamaları görünce ben sizleri dünyanın başka kösesinde yaşayan bir grup olarak görüyorum.Açıklamalarınız TÜRKİYE için uygun değil. Avrupa Pazarı bitmiş Korhan Bey ... Haberiniz yok galiba. Rus oyuna dönse ne olur ki.Kaç kişi gelecek ki. Kayıp pazarlardaki sayılardan haberiniz yok. Gerçek dışı beyanlarla insanları uyutmaya devam edin. 2017 yılında Akdenize gelecek pax sayısı geçen senenin çok üstünde olmayacaktır. Dibe vurmuş fiyatlar , Savaş , Kalitesizlik ve HALA UMUT !!!!!

  • WAT IZ DIZ 28.02.2017 - 10:18

    2,5 mılyon rus bile zor... bilimsel değil açıklama...ne olmnuştu 3,5 mılyon rus gelecek.zemzem suyunu fazla kaçırmış bu arkadaşlar..

  • Devlete Baskı Yapın ! 27.02.2017 - 04:34

    Sayın turizmciler Devlete baskı yapın ve Memurlara ozel Turizm tesvık kanunu cıkartsın. Memur olanlara 4 kısılık bır aıleye turızme gıt destegı verılsın. faızsız 12 ay gerı odemeyle 5 bın tl kredı verılsın. bu kredı devlet bankaları tarafından verılsın. ve otel rezervasyonu yapılsın acenteler uzerınden bu para acenteye gecsın. bu sayede ıc turızm saglam derece de artacaktır.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.