Kadir Uğur: Türk turizmi rüzgârı arkasına aldı, gidiyor

Kadir Uğur: Türk turizmi rüzgârı arkasına aldı, gidiyor

BenTour Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, turizm sezonuyla ilgili değerlendirmede bulundu.


Avrupa’daki tek Türk tur operatörü BenTour’un Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur bu yıl 40 milyon turist sayısının aşılacağına inandığını ifade etti.  Ağırlıklı olarak Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden yılda 200 bini aşkın turist getiren BenTour’un başkanı, turizm gelirlerinin de 40 milyar doları aşacağını söyledi.

Hürrriyet yazarı Yaşar Bayer’e açıklamalarda bulunan Kadir Uğur, turist sayısı ve gelir konusunda çıtanın bu yıl biraz daha yükselmiş olacağına işaret etti. Özellikle Akdeniz Bölgesinde otellerin tamamen dolu olduğunu belirten Uğur, “Turistlerin ülkelere göre dağılımında da Almanların tekrar birinci sırada hemen ardından da Rusların geliyor” ifadelerini kullandı.

Uğur, turizmde yüzler gülerken yaşanan bazı sıkıntıların da göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Bunların başında incoming olarak nitelenen hizmetleri işaret eden Uğur, otellerde ve acentelerde yabancı dil bilen kalifiye eleman sıkıntısı başta olmak üzere turistlerin alanlardan otellerine veya otellerden alanlarına taşınması için gerekli eğitimli şoför sayısında da büyük eksiklik yaşandığını belirtti.  Bu konuların ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Uğur, “Türk turizmi rüzgârı arkasına aldı, gidiyor. Ancak turizm birçok halkadan oluşan bir hizmet sektörü. Halkalardan biri vazifesini yapamaz ise diğer halkaların da çalışmasını engeller” dedi.



Bu Haber 11.08.2022 - 16:36:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.