''Turizm Bakanı Alman TV kanalının canlı yayınına çıkmadI''

''Turizm Bakanı Alman TV kanalının canlı yayınına çıkmadI''
Bentour CEOS’su Kadir Uğur, Alman basın mensuplarını Türkiye’ye getirirken Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ike AKTOB Başkanı Erkan Yağcı arasında adeta pinpon topu olduğun söyledi.


TurizmDays’ten Emin Demir’e konuşan Bentour CEO’su Kadir Uğur, Almanya’da Tükiye’nin imajına katkı yapmak için verdikleri uğraş sırasında; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile AKTOB Başkanı Erkan Yağcı tarafından yanız bırakıldıklarını belirtti.

Tur operatörü olarak vazifeleri olmamasına rağmen Türkiye'ye 4-5 defa pozitif tanıtım için Avrupa'dan televizyon ekipleri gönderdiklerine işaret eden Uğur, şöyle konuştu:

‘’AKTOB Başkanıyla Bakan arasında pinpon topu oldum’’

''Antalya bölgesinde sağlık sisteminin ne kadar güzel olduğunu, otellerin bu dönemde nasıl hazırlandığını çekmek için Almanya'nın en büyük televizyonlarını Antalya'ya gönderdik. Ama Turizm Bakanlığı bunu istemedi. Bizde zorla Türkiye'ye gönderdik. Antalya'da çekimler yaptı. Almanya'nın 25 milyon izleyicisi olan 1.ci ve 2.ci kanallarında bu çekimler yayınlanacaktı ama bunlara bakandan red cevabı geldi. Ben 63 yaşında Bakan Mehmet Ersoy ve AKTOB Başkanı Erkan Yağcı arasında pinpon topu oldum. Bakana telefon ediyorum. Erkan Yağcı kabul ederse olur diyor. Erkan
Yağcı ise konuşmak istemiyor. Buraya gelen televizyoncular düşman değiller. Biz masraflarını karşılayıp Türkiye'ye getirdik. Bir turizmci olarak Türkiye için negatif yayın yapmasını ister miyim. Zaten pozitif yayın yaptılar. Bakan topu Erkan Yağcı'ya attı. Erkan Yağcı'da ilgilenmedi. Sağolsunlar, başta Kaan Kavaloğlu, Ali Bey Otelleri, Hakan Öztürk, Fettah Tamince, Delphin Otelleri olmak üzere, diğer otelcilerimiz destek çıktı.

‘’Bakan Alman televizyonunun canlı yayınına çıkmadı’’

Yaptığımız çekimler Almanya'da 25 milyon kişi tarafından izlendi. Türkiye'nin ne kadar düzenli olduğunu gösterdiler. Akabinde Almanya'da 20 milyon izleyicinin bulunduğu ana haber bülteni Bakan Mehmet Nuri Ersoy ile canlı yayında konuşmak istedi. Televizyoncular ''Bakan canlı yayına çıksın. Türkiye'deki güzel çalışmaları anlatsın'’ dediler. Ama bakan 'Hayır' dedi ve canlı yayına çıkmadı. Şaşırdım kaldım. Kendimizi anlatma fırsatını kaçırdık. Maalesef böyle durumlarla karşılaştık. Biz tur operatörüyüz. Bizim işimiz Türkiye'yi müdafaa edecek, tanıtım yapacak çalışmalar yapmak değil. Biz turist taşıyoruz. Ama yapılmadığı için biz kendimiz yapmak zorunda kaldık. Elimizden geldiğince çaba sarf ettik ama bu golü yememize yetmedi. Çünkü bu bir ekip işidir. Kuvvet işidir. Kuvvette birlik ve beraberlikten doğar. Böyle birlik ve beraberliği, beyin fırtınasını Türkiye'de yakalayamadık.''



Bu Haber 20.06.2020 - 21:35:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turizimci 21.06.2020 - 12:15

    Kadir bey maxxlar, voyage lari ve concorcor resortu iyi satmadigin icin seninle ilgilenmemistir onlar. Bakan nasil onun hotellerini iyi satan kankilerine 30 ar milyon dolar kredi cikartti.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.