Erkan Yağcı: Yeniden çift haneli büyüme trendine gireceğiz

Erkan Yağcı: Yeniden çift haneli büyüme trendine gireceğiz

AKTOB Başkanı ve TTGA İcra Kurulu Üyesi Erkan Yağcı, koronavirüs krizi ile ilgili açıklama yaptı. Salgın geçtiğinde Türkiye'nin yeniden çift haneli büyüme sürecine gireceğini ileri süren Yağcı, turizme verilecek desteğin sdece turizme değil turizmle ilintili diğer sektörlere de verilmiş olacağını belirti.


Yağcı'nın açıklamasında şu noktala dikkat ekildi:

‘’Çin Halk Cumhuriyetin’de başlayan ve tüm dünyaya yayılan noval koronavirüs salgınının sadece dünya turizmini değil, dünya ekonomisini etkilediğini bu nedenle sakin bir şekilde süreci takip edip dayanıklı ve güçlü bir turizm varış noktası olduğunu bir kez daha göstermemiz gerekmektedir.

Bu noktada iletişim çok önemlidir. Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız ve Bakanlığımızla yakın iletişim içerisindeyiz. Alınması gereken önlemler ve sektörün ihtiyaçları olan talepleri istişare etmiş bulunmaktayız. Turizme verilecek desteğin sadece turizm sektörünü değil aynı zamanda turizm ile ilintili tüm sektörlere de destek verilmiş olacaktır. Önümüzdeki hafta destek paketinin açıklanması beklenmektedir.

Bu çerçevede yaşadığımız sürecin küresel bir durum olduğunu, bu durumun bizden kaynaklanmadığını, şu an yaşanan durumu oluşturan nedenin ortadan kalktığında, turizm sektörümüzün tekrar çift haneli büyüme trendine gireceğini unutmayalım.

Bugüne kadar övündüğümüz misafir memnuniyetini tekrar en üst seviyede tutacağımızı tekrar tüm paydaşlarımıza iletmek isteriz.

Umutlu bir şekilde bu süreci tüm paydaşlar ile beraber yönetip, turizmde bugüne kadar yakalamış olduğumuz başarıyı sürdüreceğiz.’’



Bu Haber 14.03.2020 - 13:44:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yılmaz yılmaz 17.03.2020 - 03:51

    Otelcilere sesleniyorum, virüs yada başka bir neden ile, ortalığı birbirine katıp, ardından devlete ağlayan sizler acaba nezaman hatalarınızı, mağdur ettiğiniz alt firmalar, toptancılar, esnaflarınızı ve çalışanlarınızı anlamaya çalışacaksınız. Yazık bu sektöre, sizin gibiler yüzünden insanlar bıktı, sizler ve nesilleriniz eleman, esnaf hatta arkadaş bile bulamayacak hale gelicek siniz. Aklınızı başınıza alın

  • Onur 14.03.2020 - 05:55

    Güzel hikaye anlatmış. Ben çok beğendim. Polyanna olmaya devam edin bakalım.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.