Jolly Tur, ABD'li yatırım bankası ile yeniden masaya oturdu

Jolly Tur, ABD'li yatırım bankası ile yeniden masaya oturdu

2016 yılında yüzde 15 hisse alarak Jolly Tur'a yatırım yapan ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'ın, yüzde 15'lik yeni hisse alımı için Jolly ile masaya oturduğu belirtildi.



Hürriyet yazarı Jale Özgentürk, ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs ile Türkiye'nin önde gelen tur operatörlerinden Jolly Tur'un yeniden masaya oturduğunu yazdı.

Yazıda, ''dünyanın en büyük yatırım bankalarından Goldman Sachs’la ortaklığı pekiştirecek olan Jolly Tur’un hedefinin global pazarda teknoloji odaklı ve daha etkin bir oyuncu olmak.'' ifadelerine yer verildi.

Özgentürk, yazısının da devamında şu noktaların altını çizdi:

Yaklaşık 16 ay gizli görüşmeler yaptıktan sonra Goldman Sachs’la ortak olan Jolly Tur, bugünlerde o belgesele yeni sahneler eklemek üzere. Türkiye ekonomisi zor günlerden geçer ve yabancı yatırımlar azalırken, Goldman Sachs, Jolly Tur’la ortaklığını daha da geliştirmek istiyor. Aldığım bilgilere göre Goldman Sachs, şirketin yüzde 15 hissesini almak için yeniden masada. Görüşmeler sonuçlanmak üzere. Açıklamanın kısa süre içinde yapılması bekleniyor.

(...) İkinci yatırım ise Rekabet Kurulu kararlarına “Club Jolly Turizm ve Ticaret A.Ş. ve Gordion Teknoloji AŞ’nin sermayelerini temsil eden bir kısım payların ELQ lnvestors II Ltd. tarafından devralınması işlemi” olarak geçmişti. Goldman Sachs’la Jolly Tur’un ortaklığının önemli başka bir anlamı daha var. Goldman Sachs son yıllarda sık sık klasik bir şirket değil bir teknoloji şirketi olma hedefinde olduğunu açıklıyor. Birleşme ve satın almalarında da teknoloji şirketlerine yatırım yapıyor. Yapay zeka da yatırım alanları arasında. Vardar ailesinin hedefi de turizm sektöründe önemli bir teknoloji şirketi olmak. Bu ortaklığın büyümesinin Jolly Tur’un dünyanın ana oyuncularından biri olma hedefine yürüyüşünde stratejik bir adım olacağı kesin.


Bu Haber 05.11.2018 - 09:08:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.